Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Flourless Chocolate chip Chickpea Blondies

Chocolade chip Kikkererwten Blondies

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 8 mins
  • Cook Time: 15 mins
  • Total Time: 23 mins
  • Yield: 12 1x
  • Category: snack, zoet, brownie, blondie,
  • Cuisine: veganist, gezond, glutenvrij, zuivel vrij, tarwe vrij, olievrij, plantaardig

Description

Heerlijke chocolade chip kikkererwten blondies zonder meel, geraffineerde suikers en zonder gluten, maar bovenal super zacht en smeuïg van binnen.


Ingredients

Scale
  • 1 1/4 (240 gram) kopjes kikkererwten, goed afgespoeld en droog gedept met keukenpapier
  • 2 theelepels vanilla extract
  • 1/2 kopje + 2 eetlepels (165 gram) natuurlijke amandel boter (of pindakaas, maar dan zonder toevoegingen). Ik maakte mijn eigen amandelboter door 165 gram amandelen een behoorlijke tijd in de keuken machine te laten draaien tot je een boter hebt
  • 1/4 kopje (80 gram) natuurlijk zoetstof zoals kokos suiker, ahorn siroop of black strap molasse. Minder mag ook!
  • 1 theelepel backing poeder
  • een snufje zout
  • 1/2 kopje (90 gram) vegan chocolate nibs

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Plaats alle ingrediënten, behalve de chocolade chips in de keukenmachine en mix tot je een gladde, homogene massa hebt. Roer vervolgens voorzichtig de chocolade chips in het beslag.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak met een lepel of met je (natte) vingers de blondie vorm die je wilt (rond of vierkant). Bak 10-15 minuten tot de blondies goudbruin zijn en geniet. Snel, toch?
  3. Ik vind ze warm het lekkerst. Dus bewaar ze in de koeling en doe ze even enkele minuutjes in de oven voordat je ze serveert. Maar koude blondies kun je ook prima eten! Je kunt ze ongeveer een weekje in de koeling bewaren.

Notes

Een blender zal niet werken in dit recept, je zult dus echt een keukenmachine moeten gebruiken. Het beslag is te zwaar voor een blender. Oh en kikkererwten meel werkt niet in dit recept.