Description
Deze vegan chocolade cake in mok is super makkelijk om te maken. Je kunt dit recept in een (oven bestendige) mok in letterlijk een minuut maken.
Ingredients
Scale
- 4 eetlepels rauwe cacao poeder
- 2,5 eetlepels kokos meel (of een andere meel die je lekker vindt)
- snufje Keltisch zeezout
- 3 theelepels ahornsiroop of dadel siroop
- 1/4 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel appel puree of kokosolie
- 3–4 eetlepels plantaardige melk naar keuze (ik gebruik amandelmelk) voeg meer toe als het mengsel te droog is, maar het moet zeker geen beslag worden
- 1/2 theelepel vanille-extract
Instructions
- Combineer in een kom de droge ingrediënten en meng goed. Voeg dan de rest toe, roer goed en plaats het mengsel dan over in een ovenschoteltje of zelfs een koffiemok (moet oven bestendig zijn). Bak op 175 ° C in de oven gedurende 10 tot 15 minuten. Als je het taartje over wilt brengen op een schoteltje, wacht dan eerst tot het is afgekoeld voordat je de taart uit de mok haalt.
Notes
Je kunt dit recept ook in de magnetron maken. Je hebt dan geen oven bestendig schoteltje nodig, maar slechts een mok. Je taartje is dan letterlijk in 40 seconden klaar.