Description
Dit recept voor vegan Lotus Biscoff Overnight Oats is heerlijk romig en een perfect ontbijtje om vooraf te maken. Dit ontbijtrecept is makkelijk te maken met havermout, chiazaden en eiwitpoeder.
Ingredients
Scale
Lotus Biscoff Topping
- 2 el amandelmelk
- 2 el Lotus Biscoff speculoos pasta
Overnight Oats
- 50 gr havermout
- 1 theelepel chiazaadjes
- 1 el vanille-eiwitpoeder
- 3 el soja yoghurt
- 55 ml amandelmelk
- 1/8 theelepel zout
- ½ Lotus Biscoff speculoos koekje
- 1 el ahornsiroop (optioneel)
Topping
- 1/2 Lotus Biscoff speculoos koekje
- optioneel: 1 Lotus Biscoff speculoos koekje
Instructions
- Meng in een pot/kommetje de havermout, chiazaadjes, ½ verkruimeld Lotus Biscoff speculoos koekje en eiwitpoeder.
- Voeg vervolgens sojayoghurt, amandelmelk en zout toe. Roer tot alles goed gecombineerd is. Voeg desgewenst een eetlepel ahornsiroop toe voor extra zoetheid en meng opnieuw.
- Dek de pot/kom af en zet hem een nachtje of minstens 4 uur in de koelkast.
- Roer ’s ochtends het mengsel door en voeg amandelmelk toe als het te dik is.
- Meng 2 eetlepels amandelmelk met de Lotus Biscoff speculoos pasta zodat de pasta wat vloeibaarder is. Gebruik gerust meer amandelmelk als je een vloeibaardere consistentie fijner vindt als topping.
- Serveer de pasta met de resterende helft van een verkruimeld Lotus Biscoff speculoos koekje over de havermout.
- Optioneel: serveer met een extra Lotus Biscoff speculoos koekje.
Notes
- Voor de beste textuur gebruik je ouderwetse havermout in plaats van havergrutten (”steel cut oats”). Dungerolde of snelkokende haver is ook geschikt, maar kan zachter en smeuïger zijn.
- Je kunt voor dit recept elke andere soort melk of yoghurt gebruiken, maar dat zal de smaken beïnvloeden.
- Overnight oats kan tot 5 dagen in de koelkast bewaard worden in een luchtdichte verpakking.
Nutrition
- Serving Size: 1
- Calories: 485
- Sugar: 14.2g
- Fat: 13.6g
- Carbohydrates: 50g
- Fiber: 6.9g
- Protein: 14g
Keywords: ontbijt, havermout, overnight oats, Biscoff overnight oats