Your cart

Groene Recepten Ontbijt & Brunch Snacks & Zoet

Romige Boekweit

buckwheat creme

Hartig of zoet, boekweit is altijd een goed idee. Ik eet boekweit min of meer elke dag. De smaak is heerlijk, een combinatie van rijst en tarwe. Boekweit is echter absoluut vrij van tarwe, graan en gluten. Het is een ”warme” (yang) voedsel dat ik vooral in de winter heerlijk vind. En het is veelzijdig. Het ziet eruit als een graan en wordt gebruikt als een graan, maar in feite is boekweit een vrucht zaad nauw verwant aan rabarber. Een glutenvrije graan”! Top! Deze romige boekweit  is een heerlijke variatie op de gekookte boekweit.
buckwheat creme Ik begin mijn dag altijd met citroen water gevolgd door een groene smoothie. Tot aan het middag uur kauw ik eigenlijk niet. Op deze manier geef ik mijn spijsvertering de mogelijkheid om langzaam op gang te komen en ook geef ik mijn lichaam de kans om direct in de ochtend na een nacht niet eten/ontgiften wat lekkere vitaminen, vezels en mineralen binnen te krijgen. Soms heb ik in het weekend even geen zin hierin, maar vind ik het heerlijk om uitgebreid te ontbijten. Hoewel havermout een geweldige manier is om de dag gezond te beginnen, heb ik ook vaak trek in boekweit. En ziet dit er niet heerlijk uit?

Ik vind het altijd fijn om noten en boekweit te weken, omdat dit een goede invloed heeft op de vertering ervan in mijn lichaam. Plaats boekweit en noten in twee afzonderlijke potten, dek af met water en laat een nacht weken. Spoel de volgende dag goed af en laat uitlekken.

buckwheat creme

grapefruitapples

Romige Boekweit
 
Cook time
Total time
 
Een toetje als ontbijt? Dat kan met dit heerlijke plantaardige romige boekweit recept.
Author:
Recipe type: snack, ontbijt, gezond
Cuisine: vegan, plantaardig, vegetarsich, gluten vrij,
Serves: 2
Ingredients
  • 230 gram rauwe niet geroosterde boekweit
  • 1 kopje walnoten en / of cashewnoten
  • sap van een grapefruit of sinaasappel als je van zoet houdt
  • 2 groene appels
  • 2 kopjes water voor het weken
  • ½ theelepel gemalen kardemom
  • ½ theelepel vanille-extract of gemalen vanille
Instructions
  1. Plaats boekweit en noten in twee afzonderlijke potten, dek af met water en laat een nacht weken. Spoel goed af en laat uitlekken.
  2. Vervolgens blend je de geweekte boekweit met de tevens geweekte noten, appels, grapefruit sap, vanille en kardemom (en/of kaneel) totdat je een mooie gladde pap hebt en serveer.
  3. Deze pap kun je nog 3 tot 4 dagen in de koelkast bewaren. In een glazen pot met een deksel heb je een heerlijke snelle ontbijt voor onderweg.
  4. Topping:
  5. Voor de topping heb ik eigenlijk een paar ingrediënten gebruikt die ik ook al voor de pap zelf gebruikte, zoals boekweit korrels, walnoten en een snufje kardemom (of kaneel). Maar natuurlijk zijn er veel meer mogelijkheden om dit recept nog lekkerder te maken en te variëren. Ook heerlijk zijn bessen, cacao nibs, kokos schaafsel, goji bessen, moerbeien, stukjes dadel of een noten boter.

 

photos by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Monique Smets
    april 6, 2016 at 2:16 pm

    Gebruik je hier boekweit-grutten voor die je moet weken?

    • Reply
      Bianca
      april 6, 2016 at 2:19 pm

      Hi Monique, ik gebruikte voor dit recept hele boekweit korrels, maar met de grutten moet het ook wel lukken 🙂 Groetjes, Bianca

    Leave a Reply

    Rate this recipe:  

    Lees vorig bericht:
    Warming Carrot Ginger Soup
    Verwarmende Wortel Gember Soep

    Het najaar zorgt er altijd voor dat ik begin te fantaseren over recepten met heerlijke typische najaars producten, zoals: ✔️...

    Sluiten