Print
buckwheat creme

Romige Boekweit

  • Author: The Green Creator
  • Cook Time: 5 mins
  • Total Time: 5 mins
  • Yield: 2 1x
  • Category: snack, ontbijt, gezond
  • Cuisine: vegan, plantaardig, vegetarsich, gluten vrij,

Description

Een toetje als ontbijt? Dat kan met dit heerlijke plantaardige romige boekweit recept.


Scale

Ingredients

  • 230 gram rauwe niet geroosterde boekweit
  • 1 kopje walnoten en / of cashewnoten
  • sap van een grapefruit of sinaasappel als je van zoet houdt
  • 2 groene appels
  • 2 kopjes water voor het weken
  • 1/2 theelepel gemalen kardemom
  • 1/2 theelepel vanille-extract of gemalen vanille

Instructions

  1. Plaats boekweit en noten in twee afzonderlijke potten, dek af met water en laat een nacht weken. Spoel goed af en laat uitlekken.
  2. Vervolgens blend je de geweekte boekweit met de tevens geweekte noten, appels, grapefruit sap, vanille en kardemom (en/of kaneel) totdat je een mooie gladde pap hebt en serveer.
  3. Deze pap kun je nog 3 tot 4 dagen in de koelkast bewaren. In een glazen pot met een deksel heb je een heerlijke snelle ontbijt voor onderweg.
  4. Topping:
  5. Voor de topping heb ik eigenlijk een paar ingrediënten gebruikt die ik ook al voor de pap zelf gebruikte, zoals boekweit korrels, walnoten en een snufje kardemom (of kaneel). Maar natuurlijk zijn er veel meer mogelijkheden om dit recept nog lekkerder te maken en te variëren. Ook heerlijk zijn bessen, cacao nibs, kokos schaafsel, goji bessen, moerbeien, stukjes dadel of een noten boter.

Read previous post:
Warming Carrot Ginger Soup
Verwarmende Wortel Gember Soep

Het najaar zorgt er altijd voor dat ik begin te fantaseren over recepten met heerlijke typische najaars producten, zoals: ✔️...

Close