Your cart

+Recepten Ontbijt & Brunch Smoothies, Juices & Drinks Snacks & Zoet

Framboos Amandel Vanille Shake

Raspberry Almond Vanilla Shake

Hoe kan een gezonde plantaardige leefstijl nu saai zijn als je een kleurrijke shake als dit kunt klaarmaken voor je ontbijt? Recepten zoals deze framboos amandel vanille shake zijn de garantie voor een geweldige nieuwe dag vol energie en een soepele spijsvertering.

Raspberry Almond Vanilla Shake Ik denk dat in dit geval, een foto meer zegt dan 1000 woorden, maar laat ik eens proberen uit te leggen hoe heerlijk deze gelaagde framboos amandel vanille shake smaakt. Heerlijke laagjes van een dikke met amandelboter gemaakte koude bananen ijs/soft serve dat je doet denken aan een dikke vanille milkshake met een subtiele smaak van sappige frambozen. Het maakt niet uit hoe je deze shake presenteert, dit recept kan niet fout gaan.

Je kan gemakkelijk zelf je eigen amandelboter maken. Ik denk dat notenpasta’s vooral heerlijk zijn bij het ontbijt (kommetjes) of in smoothies. Een tijdje geleden kreeg ik een aantal e-mails met de vraag waar je een goede amandel boter kunt kopen. Eerlijk gezegd maak ik mijn amandelboter vaak zelf, want het heeft een veel betere smaak dan de amandelboter in de winkel. Dus laat het me maar weten als je wilt weten hoe ik mijn eigen amandelboter maak. Het is zo’n enorm verschil met de amandelboter uit de winkel  en het smaakt zo veel beter! Bovendien kun je zelf bepalen wat er in de boter gaat. Geen onnodige conserveringsmiddelen, olie of geraffineerde suikers.

Ik gebruik normaal Medjool dadels of ahornsiroop om mijn recepten te zoeten, maar onlangs ben ik weer kokosbloesem suiker gaan gebruiken. Je kunt natuurlijk zelf bepalen wat je wilt gebruiken of het geheel weglaten.

Deze framboos amandel vanille shake is heerlijk en een recente favoriet van mij geworden. Laat het me in onderstaande reacties weten als je er net zo gek op bent als ik 🙂

Raspberry Almond Vanilla Shake

Framboos Amandel Vanille Shake
 
Cook time
Total time
 
Heerlijke laagjes van een dikke met amandelboter gemaakte koude bananen ijs / soft serve dat doet denken aan een dikke vanille milkshake. Een ideale combinatie met de subtiele smaak van de sappige warme frambozen.
Author:
Recipe type: smoothie, drank, ontbijt, snack, zoet, dessert
Cuisine: vegan, gezond, plantaardig, suiker vrij, zuivel vrij, glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch
Serves: 2
Ingredients
  • VOOR DE FRAMBOOS LAAG:
  • 4 eetlepels frambozen, bevroren (of vers)
  • 1-2 theelepels natuurlijke zoetstof naar keuze, ik gebruikte kokos suiker van Royal Green
  • 2 eetlepels water
  • 1 theelepel chia zaden
  • VOOR DE AMANDEL-VANILLE SHAKE
  • 2 bananen, bevroren en in plakjes
  • 200-250 ml amandelmelk
  • 1 eetlepel amandel boter
  • 1-2 theelepels natuurlijke zoetstof naar keuze, bijv. pure ahornsiroop of kokos suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • optionele toppings:
  • chia zaden
  • kokosnotenvlokken
  • cacao nibs
Instructions
  1. In een kleine steelpan verwarm je de frambozen samen met de kokossuiker, chia zaden en water tot de bessen zacht en warm zijn. Laat het een beetje afkoelen en laat de chia zaden een beetje tot een gelei vormen.
  2. Ondertussen zet je de bevroren plakjes banaan enkele minuten buiten de koeling zodat het niet super hard is.
  3. Voeg vervolgens de banaan, amandelmelk, amandel boter, kokossuiker en vanille-extract in een krachtige blender.
  4. Blend tot het glad en romig is.
  5. Voeg de warme frambozen in een pot of glas, giet de romige en dikke amandel vanille shake erover. Roer het even twee keer en serveer direct met een lepel. Heerlijk genieten!

 

photos by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Mariska
    februari 11, 2016 at 7:42 pm

    Oeeeh zo lekker! Heb er zin in gekregen 😀

    • Reply
      Bianca
      februari 12, 2016 at 11:19 am

      🙂

    Leave a Reply

    Rate this recipe:  

    Lees vorig bericht:
    Easy Chocolate Mug Cake
    Makkelijke Chocolade Taart Mok (video)

    Terwijl ik dit schrijf ik ben nog steeds verbaasd over hoe goed deze chocolade taart mok is geworden. Dit is...

    Sluiten