Description
Heerlijke laagjes van een dikke met amandelboter gemaakte koude bananen ijs / soft serve dat doet denken aan een dikke vanille milkshake. Een ideale combinatie met de subtiele smaak van de sappige warme frambozen.
Ingredients
Scale
- VOOR DE FRAMBOOS LAAG:
- 4 eetlepels frambozen, bevroren (of vers)
- 1–2 theelepels natuurlijke zoetstof naar keuze, ik gebruikte kokos suiker van Royal Green
- 2 eetlepels water
- 1 theelepel chia zaden
- VOOR DE AMANDEL-VANILLE SHAKE
- 2 bananen, bevroren en in plakjes
- 200–250 ml amandelmelk
- 1 eetlepel amandel boter
- 1–2 theelepels natuurlijke zoetstof naar keuze, bijv. pure ahornsiroop of kokos suiker
- 1 theelepel vanille-extract
- optionele toppings:
- chia zaden
- kokosnotenvlokken
- cacao nibs
Instructions
- In een kleine steelpan verwarm je de frambozen samen met de kokossuiker, chia zaden en water tot de bessen zacht en warm zijn. Laat het een beetje afkoelen en laat de chia zaden een beetje tot een gelei vormen.
- Ondertussen zet je de bevroren plakjes banaan enkele minuten buiten de koeling zodat het niet super hard is.
- Voeg vervolgens de banaan, amandelmelk, amandel boter, kokossuiker en vanille-extract in een krachtige blender.
- Blend tot het glad en romig is.
- Voeg de warme frambozen in een pot of glas, giet de romige en dikke amandel vanille shake erover. Roer het even twee keer en serveer direct met een lepel. Heerlijk genieten!