Your cart

Groene Recepten Lunch & Hoofdgerecht Ontbijt & Brunch Snacks & Zoet

Bananen brood

banana bread

Wanneer ik een flinke tros rijpe bananen zie dan denk ik aan smoothies, bananen ijs of mijn reisje naar banana island, maar soms krijg ik spontane trek in mijn bananen brood.  Eigenlijk is het best vreemd dat ik dit recept nog niet eerder heb gedeeld. Ondanks dat het bananen brood heet, is dit simpele en heerlijke brood overigens meer een cake. Het is goddelijk en ook nog eens goed voor je.

Ik ben gek op deze cake met een heerlijke warme kop chai latte of als snack na mijn ontbijt. Of je het nu zonder iets eet of met een beetje amandel boter of een zoete spread zoals een dadel spread, dit is altijd lekker.

De perfecte subtiele zoete smaak door de bananen en dadels maken dit recept heerlijk, maar niet te zoet. Natuurlijk kun je ook in dit recept variëren en andere specerij toevoegen als je wilt, maar ik ben zelf gek op kaneel. De chia zaden geven het een lekkere crunch’, wat me een beetje doet denken aan maanzaad.

Dit recept is zeer makkelijk te maken en ook erg goed om te bewaren zodat je altijd een gezonde keuze hebt bij trek.

Als je eenmaal weet hoe makkelijk het is om dit te maken, zul je bij trek altijd terugvallen op dit eenvoudige recept.

1

Voor één bananenbrood heb je nodig:

 – 4 grote rijpe bananen

– 1 kop amandelen / walnoten

– 2 kopjes pecannoten

– 1 kop boekweitmeel

– 1 kop dadels

– 3 eetlepels chia zaden

– 2 eetlepels kaneel

– een halve theelepel backing poeder

dates pecans

Begin met het voorverwarmen van de oven op 145 graden. Meng ondertussen alle noten in een keukenmachine totdat het een poeder wordt. Ik heb gemerkt dat als ik dit met een blender probeer te doen het eerder een boter wordt dan een poeder, dus ik raad de keukenmachine aan.

Voeg vervolgens alle andere ingrediënten toe en blijf pulsen en mixen. Inmiddels moet het mengsel mooi en plakkerig zijn.

dough banana bread

Vet een cakevorm in met kokosolie en giet de mix erin. Nu is het een kwestie van  bakken voor ongeveer een uur op ongeveer 160 graden. Soms zal 45 minuten al genoeg zijn. Blijf controleren na ongeveer 40 minuten.

Laat het afkoelen voor ongeveer een uur (als je zolang kunt wachten) en genieten maar!

  3

  4

photos by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Vegan egg-replacers : The Green Creator
    januari 16, 2015 at 9:26 am

    […] love to use bananas in cakes to bind and love the jelly texture of chia seeds. What is your […]

  • Reply
    Ellen
    mei 8, 2015 at 6:12 am

    Top!

  • Reply
    An
    januari 18, 2016 at 2:51 pm

    – 3 lepels chia zaden

    – 2 lepels kaneel

    Eetlepels of koffielepels?
    En de kopjes zijn dat kleine kopjes van circa 125 ml of grote mokken van 250 ml?
    Alvast bedankt.

    • Reply
      Bianca
      januari 18, 2016 at 5:54 pm

      Hi An, dat zijn eetlepels en de kop is een kop van circa 125 ml 🙂 Groetjes, Bianca

    Leave a Reply

    Lees vorig bericht:
    Hoe kom je gezond de feestdagen door?

    Het is alweer bijna Kerst. Een heerlijke tijd. Helaas is december, voor bijna iedereen die enigszins gezond wil eten en leven,...

    Sluiten