Print
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon print print icon squares squares icon
two tall glasses with banana bread milk on a white backdrop with a white napkin and a small light blue plate with a few slices of banana

Bananenbrood Melk

  • Author: Bianca
  • Prep Time: 5
  • Cook Time: 1
  • Total Time: 6 minutes
  • Yield: 2 1x
  • Category: drankje
  • Method: almond cow of blender
  • Cuisine: veganistisch, zuivelvrij, glutenvrij
  • Diet: Vegan

Description

Een snelle en makkelijke manier om in 5 minuten bananenbrood melk te maken! Van nature zuivelvrij, romig, zoet en perfect voor smoothies, granola, ontbijt, als tussendoortje en meer.


Scale

Ingredients

  • 60 gr / ½ kopje pecannoten (niet geweekt)
  • 50 gr / ⅓ kopje cashewnoten (niet geweekt)
  • 2 ontpitte Medjool dadels
  • 1 kleine banaan of ½ grote banaan, in plakjes gesneden
  • 5 kopjes ongezoete sojamelk
  • 12 el ahornsiroop, afhankelijk van de voorkeur van de zoetheid
  • 1 theelepel vanille-extract
  • snufje zeezout
  • ½ tl kaneel
  • 1/8 theelepel nootmuskaat

Instructions

Plaats alle ingrediënten in het filtermandje. Zorg ervoor dat de Medjool dadels ontpit zijn.

Bevestig het filtermandje aan de top van de Almond Cow en draai het in de richting van de pijl om het vast te zetten. De pijl gaf aan hoe de mand geopend en gesloten kan worden.

Vul de Almond Cow tot aan de MIN-lijn (5 kopjes) met sojamelk en bevestig de bovenkant. Je kunt voor dit recept ook water gebruiken, maar dan krijg je een lichte variant.

Sluit de Almond Cow en druk op de startknop (knopje met de koe erop).

Een groen lichtje begint te knipperen en het doorloopt automatisch 3 fasen.

Als het groene lampje stopt met knipperen, is de bananenbrood melk klaar.

Open de Almond Cow en ontgrendel de filtermand.

Giet over naar een afgesloten pot en zet in de koelkast of verwarm op het fornuis en geniet warm van je drankje.

Deze bananenbrood melk is 4-5 dagen houdbaar in de koelkast. Geniet van koud (en goed schudden) voor de beste smaak.


Notes

Kan ik het bewaren? Ja, 4-5 dagen in de koelkast en 1 maand in de vriezer.

Bewaar de pulp om zoete koekjes te maken. Leg de pulp op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het tot stevig of krokant.

Keywords: almond cow, veganistisch, zuivelvrij, glutenvrij, drankje, bananenbrood

Read previous post:
Two bowls with Brussels sprout pasta and chopped parsley on a white backdrop and a small edge of a pasta pan in the corner and fresh parsley on a wooden cutting board in the other corner
Geroosterde Spruitjes Pasta

Deze Geroosterde Spruitjes Pasta is een stevige en lekkere herfst lunch of -diner. Dit recept is zuivelvrij, veganistisch en olievrij....

Close