Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Warm Veggie Noodle Bowl

Warme Veggie Noedel Bowl

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 20 mins
  • Total Time: 25 mins
  • Yield: 1-2 1x
  • Category: veganistisch, plantaardig, vegetarisch, diner, lunch
  • Cuisine: Thai-geïnspireerd, veganistisch, glutenvrij. roerbak

Description

Een heerlijke warme noedel gerecht vol met groenten dat in 30 minuten op tafel staat. Een voedende bowl comfort food, lekker en verzadigend.


Ingredients

Scale
  • 1 (zoete) ui (136 gr)
  • 1 rode paprika (136 gr)
  • 1 gele paprika (234 gr)
  • 1 courgette (375 gr)
  • 1 wortel (100 gr)
  • 75 gr groene erwten, ik gebruik de bevroren versie
  • 157 gr groene bonen, ik gebruik de bevroren versie
  • 2 eetlepels tamari (in plaats daarvan zou je sojasaus of coconut aminos kunnen gebruiken)
  • verse gember, ongeveer 1 cm in stukjes gesneden
  • 2 knoflookteentjes, in stukjes gesneden
  • 1 theelepel gedroogde uien poeder
  • gemalen zwarte peper naar smaak
  • 2 eetlepels gedroogde dille
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 47 mosterdzaadjes
  • 35 koriander korrels
  • 2 eetlepels gedroogde lavas
  • ongeveer 90 gr (boekweit) noedels per persoon

Instructions

  1. Begin met het voorbereiden van de groenten. Was en snijd de ui, rode paprika, gele paprika en courgette en zet opzij. Voeg de wortel later toe.
  2. Verwarm een grote (wok) pan en verhit een eetlepel olie of een half kopje water. Ik gebruik water. Voeg de ui toe tot het zacht en doorschijnend is. Voeg vervolgens de andere ingrediënten toe, ook de kruiden en tamari.
  3. Ik snij de wortels niet met een mes, maar gebruik een dunschiller om dunne plakjes te snijden. Zodra de courgette wat zachter is, voeg je de wortel en bevroren groene erwten en groene bonen toe. Zet het vuur wat lager en laat het geheel 15-20 minuten onder af en toe roeren sudderen. Roer tussendoor. Voeg meer water toe als de wok te droog wordt.
  4. Kook intussen de noedels (gebruik de noodles die je lekker vindt) volgens de gebruiksaanwijzing in ruim water.
  5. Als de groenten klaar zijn serveer met dit met de gekookte noedels.