Your cart

+Recepten Lunch & Hoofdgerecht

Rode linzen pasta met courgette en limoen

Red lentil pasta with courgette and lime

Veganistisch eten betekent niet dat je altijd uren in de keuken moet doorbrengen voor een lekkere maaltijd. Soms heb ik gewoon trek ik een snelle, stevige pastagerecht. Want net zoals alle andere normale mensen houd ik van pasta. Ik ging dan altijd voor soba noedels of boekweit spaghetti, maar laatst kwam ik rode linzen pasta tegen in de supermarkt en ik was zo blij als een kind. Deze pasta moet je lekker simpel houden en dus maakte ik binnen 10 minuten deze super snelle en lekkere rode linzen pasta met courgette en limoen.

Red lentil pasta with courgette and lime Dit pasta gerecht is heerlijk door de combinatie van vers limoensap, rode linzen pasta, knapperige pijnboompitten, verse rucola en courgette. Eenvoudig, fris en vullend. Rode linzen zijn ook een goede bron van plantaardige eiwitten en bevatten ook ijzer, calcium en vezels. Win-win!

Pasta lovers zullen dit recept heerlijk vinden. Het is:

✔️ Hartig
✔️ Vers
✔️ Knapperig
✔️ Verzadigend
✔️ Smaakvol
✔️ Snel
✔️ Gezond
✔️ Heerlijk

Als je nog nooit eerder rode linzen hebt geprobeerd, moet je dat zeker eens doen. Ze smaken mals, licht zoet, koken heel snel en combineren geweldig met bijna alle sauzen en soepen. Je kunt met rode linzen daarnaast een saai recept zo omtoveren tot een heerlijk stevige maaltijd.

Als je dit recept gaat proberen, laat het me weten! Laat een reactie achter of beoordeel het recept en vergeet niet om je foto met #thegreencreator op Instagram te taggen! Ik zie graag je creaties terug. Enjoy!

Red lentil pasta with courgette and lime

Red lentil pasta with courgette and lime

Print
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon print print icon squares squares icon
Red lentil pasta with courgette and lime

Rode linzen pasta met courgette en limoen

  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 2 mins
  • Cook Time: 8 mins
  • Total Time: 10 mins
  • Yield: 2 kommen 1x
  • Category: pasta, glutenfree, zuivelvrij, veganistisch, vegetarisch, makkelijke, snel
  • Cuisine: lunch, avondeten, vegan, veganistisch

Description

Een eenvoudig gerecht dat in 10 minuten op tafel staat en ook nog eens lekker fris en glutenvrij is door de rode linzen pasta. Ook bevat deze pasta gerecht eiwitten en vezels. Een heerlijk, snelle en hartige plantaardige maaltijd!


Scale

Ingredients

  • 170 gram rode linzen pasta
  • halve liter water
  • 1 eetlepel kokosolie
  • een ui in stukjes gesneden
  • 1 rode zoete paprika, in stukjes gesneden
  • 1 courgette, in stukjes gesneden
  • twee handjes verse rucola of spinazie
  • verse peterselie als garnering
  • een teentje geperste knoflook
  • sap van een verse limoen
  • 50 gram pijnboompitten
  • peper en zout naar smaak
  • halve theelepel gedroogde marjolein
  • halve theelepel gedroogde gember
  • halve theelepel gedroogde kurkuma
  • halve theelepel gedroogde komijn

Instructions

  1. Breng in een pannetje 500 ml water aan de kook voor de pasta. Ondertussen fruit je de ui in kokosolie aan in een wokpan. Gooi de linzen pasta in het water en laat dit 8 minuten koken op middelhoog vuur. Als de stukjes ui mooi goudbruin zijn, voeg je de courgette toe en de zoete paprika. Verhit dit op middelhoog vuur. De pasta is na ongeveer 8 minuten klaar. Giet dit af en zet het aan de kant.
  2. Als de courgette, ui en paprika verhit zijn (zacht) voeg je de limoen sap, knoflook, marjolein, gember, kurkuma, komijn, peper en zout toe. Voeg nu in dezelfde wokpan de pasta toe en roer goed door. Wanneer je de pasta bijna gaat serveren voeg je de verse rucola of spinazie toe in de wok en verhit je dit kort. En serveer. In dezelfde (lege) wokpan verhit je even snel de pijnboompitten en deze gebruik je als garnering voor over de pasta samen met wat verse kruiden zoals peterselie. Ik gebruikte echter vrij veel pijnboompitten dus je mag dit ook gerust door de pasta heen mengen als deze nog in de wokpan is. Gemak gaat boven alles als het om snelle gerechten gaat!

Notes

Edelgistvlokken gaan heerlijk samen met dit gerecht. Dus mocht je dat in huis hebben, besprenkel je pasta hier dan gerust mee.

 

You Might Also Like

Read previous post:
black strap molasses
Hoe zit dat nou met natuurlijke suikers?

Als er iets is dat jullie allemaal gelukkig maakt dan zijn het wel heerlijke zoete recepten met de woorden ''suikervrij'' in...

Close