Veganistisch eten betekent niet dat je altijd uren in de keuken moet doorbrengen voor een lekkere maaltijd. Soms heb ik gewoon trek ik een snelle, stevige pastagerecht. Want net zoals alle andere normale mensen houd ik van pasta. Ik ging dan altijd voor soba noedels of boekweit spaghetti, maar laatst kwam ik rode linzen pasta tegen in de supermarkt en ik was zo blij als een kind. Deze pasta moet je lekker simpel houden en dus maakte ik binnen 10 minuten deze super snelle en lekkere rode linzen pasta met courgette en limoen.
Dit pasta gerecht is heerlijk door de combinatie van vers limoensap, rode linzen pasta, knapperige pijnboompitten, verse rucola en courgette. Eenvoudig, fris en vullend. Rode linzen zijn ook een goede bron van plantaardige eiwitten en bevatten ook ijzer, calcium en vezels. Win-win!
Pasta lovers zullen dit recept heerlijk vinden. Het is:
✔️ Hartig
✔️ Vers
✔️ Knapperig
✔️ Verzadigend
✔️ Smaakvol
✔️ Snel
✔️ Gezond
✔️ Heerlijk
Als je nog nooit eerder rode linzen hebt geprobeerd, moet je dat zeker eens doen. Ze smaken mals, licht zoet, koken heel snel en combineren geweldig met bijna alle sauzen en soepen. Je kunt met rode linzen daarnaast een saai recept zo omtoveren tot een heerlijk stevige maaltijd.
Als je dit recept gaat proberen, laat het me weten! Laat een reactie achter of beoordeel het recept en vergeet niet om je foto met #thegreencreator op Instagram te taggen! Ik zie graag je creaties terug. Enjoy!
PrintRode linzen pasta met courgette en limoen
- Prep Time: 2 mins
- Cook Time: 8 mins
- Total Time: 10 mins
- Yield: 2 kommen 1x
- Category: pasta, glutenfree, zuivelvrij, veganistisch, vegetarisch, makkelijke, snel
- Cuisine: lunch, avondeten, vegan, veganistisch
Description
Een eenvoudig gerecht dat in 10 minuten op tafel staat en ook nog eens lekker fris en glutenvrij is door de rode linzen pasta. Ook bevat deze pasta gerecht eiwitten en vezels. Een heerlijk, snelle en hartige plantaardige maaltijd!
Ingredients
- 170 gram rode linzen pasta
- halve liter water
- 1 eetlepel kokosolie
- een ui in stukjes gesneden
- 1 rode zoete paprika, in stukjes gesneden
- 1 courgette, in stukjes gesneden
- twee handjes verse rucola of spinazie
- verse peterselie als garnering
- een teentje geperste knoflook
- sap van een verse limoen
- 50 gram pijnboompitten
- peper en zout naar smaak
- halve theelepel gedroogde marjolein
- halve theelepel gedroogde gember
- halve theelepel gedroogde kurkuma
- halve theelepel gedroogde komijn
Instructions
- Breng in een pannetje 500 ml water aan de kook voor de pasta. Ondertussen fruit je de ui in kokosolie aan in een wokpan. Gooi de linzen pasta in het water en laat dit 8 minuten koken op middelhoog vuur. Als de stukjes ui mooi goudbruin zijn, voeg je de courgette toe en de zoete paprika. Verhit dit op middelhoog vuur. De pasta is na ongeveer 8 minuten klaar. Giet dit af en zet het aan de kant.
- Als de courgette, ui en paprika verhit zijn (zacht) voeg je de limoen sap, knoflook, marjolein, gember, kurkuma, komijn, peper en zout toe. Voeg nu in dezelfde wokpan de pasta toe en roer goed door. Wanneer je de pasta bijna gaat serveren voeg je de verse rucola of spinazie toe in de wok en verhit je dit kort. En serveer. In dezelfde (lege) wokpan verhit je even snel de pijnboompitten en deze gebruik je als garnering voor over de pasta samen met wat verse kruiden zoals peterselie. Ik gebruikte echter vrij veel pijnboompitten dus je mag dit ook gerust door de pasta heen mengen als deze nog in de wokpan is. Gemak gaat boven alles als het om snelle gerechten gaat!
Notes
Edelgistvlokken gaan heerlijk samen met dit gerecht. Dus mocht je dat in huis hebben, besprenkel je pasta hier dan gerust mee.
Mmm… ziet er super lekker uit! Heb je ook de kikkererwten- en boekweitpasta van hen al geprobeerd? Ook aanraders! ^^
Hi Charelle,
JA! Die zijn ook top! Zo heerlijk dat er tegenwoordig gewoon meerdere opties zijn 😀
Liefs, Bianca