Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Red lentil pasta with courgette and lime

Rode linzen pasta met courgette en limoen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 2 mins
  • Cook Time: 8 mins
  • Total Time: 10 mins
  • Yield: 2 kommen 1x
  • Category: pasta, glutenfree, zuivelvrij, veganistisch, vegetarisch, makkelijke, snel
  • Cuisine: lunch, avondeten, vegan, veganistisch

Description

Een eenvoudig gerecht dat in 10 minuten op tafel staat en ook nog eens lekker fris en glutenvrij is door de rode linzen pasta. Ook bevat deze pasta gerecht eiwitten en vezels. Een heerlijk, snelle en hartige plantaardige maaltijd!


Ingredients

Scale
  • 170 gram rode linzen pasta
  • halve liter water
  • 1 eetlepel kokosolie
  • een ui in stukjes gesneden
  • 1 rode zoete paprika, in stukjes gesneden
  • 1 courgette, in stukjes gesneden
  • twee handjes verse rucola of spinazie
  • verse peterselie als garnering
  • een teentje geperste knoflook
  • sap van een verse limoen
  • 50 gram pijnboompitten
  • peper en zout naar smaak
  • halve theelepel gedroogde marjolein
  • halve theelepel gedroogde gember
  • halve theelepel gedroogde kurkuma
  • halve theelepel gedroogde komijn

Instructions

  1. Breng in een pannetje 500 ml water aan de kook voor de pasta. Ondertussen fruit je de ui in kokosolie aan in een wokpan. Gooi de linzen pasta in het water en laat dit 8 minuten koken op middelhoog vuur. Als de stukjes ui mooi goudbruin zijn, voeg je de courgette toe en de zoete paprika. Verhit dit op middelhoog vuur. De pasta is na ongeveer 8 minuten klaar. Giet dit af en zet het aan de kant.
  2. Als de courgette, ui en paprika verhit zijn (zacht) voeg je de limoen sap, knoflook, marjolein, gember, kurkuma, komijn, peper en zout toe. Voeg nu in dezelfde wokpan de pasta toe en roer goed door. Wanneer je de pasta bijna gaat serveren voeg je de verse rucola of spinazie toe in de wok en verhit je dit kort. En serveer. In dezelfde (lege) wokpan verhit je even snel de pijnboompitten en deze gebruik je als garnering voor over de pasta samen met wat verse kruiden zoals peterselie. Ik gebruikte echter vrij veel pijnboompitten dus je mag dit ook gerust door de pasta heen mengen als deze nog in de wokpan is. Gemak gaat boven alles als het om snelle gerechten gaat!

Notes

Edelgistvlokken gaan heerlijk samen met dit gerecht. Dus mocht je dat in huis hebben, besprenkel je pasta hier dan gerust mee.