Print

Vegan Perzik ” Milkshake ”

  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5
  • Total Time: 5
  • Yield: 2
  • Category: ontbijt, dessert, snack
  • Method: met een (hoge snelheids) blender
  • Cuisine: glutenvrij, vegan, zuivelvrij, plantaardig

Description

Dit makkelijke perzik milkshake recept met maar 5 ingrediënten (als je ijsblokjes niet als ingrediënt meetelt) heeft een dikke, romige textuur en bevat lekker veel verse, sappige perziken! Een perfect verfrissende, zuivelvrije en veganistische traktatie voor het ontbijt, of als snack of dessert.


Ingredients

  • 5 verse perziken (ongeveer 280 gr)
  • 200 gr zijden tofu
  • 3 el dadel siroop (voeg minder of meer toe naar smaak)
  • 125 gr soja yoghurt
  • ¼ kopje (50 ml) amandelmelk
  • 10 ijsblokjes
  • optioneel: 1 el lijnzaad of hennepzaad

Instructions

Voeg alle ingrediënten, behalve de amandelmelk, toe aan een hoge snelheid blender. Voeg amandelmelk beetje bij beetje toe. Voeg alleen voldoende toe om je blender een handje te helpen bij het blenden. Voeg meer toe voor een dunnere shake, en minder voor een dikkere shake.

Proef en pas aan naar je smaak. Voeg meer dadel siroop toe voor meer zoetheid en meer ijs voor een extra dikke shake.

Deze milkshake is het beste als het koud en vers wordt geserveerd. Restjes kunnen tot 24 uur in de koelkast worden bewaard. 


Notes

Je kunt afzonderlijke porties (ijs blokjes) 1 maand in de vriezer bewaren. Je zou van deze shake ijslolly’s kunnen maken.

Vers is deze shake het beste binnen 24 uur te consumeren.

Keywords: shake, milkshake, perzik, zuivelvrij, zomer, koud drankje, drankje, ontbijt, dessert, glutenvrij

Lees vorig bericht:
Nordic Vegan Food Trends in Helsinki

Klik HIER voor mijn artikel over vegan food trends in Helsinki, Finland.

Sluiten