3 Ingrediënten Mango Hibiscus IJslolly

Dit mango hibiscus ijslolly recept vereist slechts 3 ingrediënten. Makkelijk, lekker en gezond!

linkjes in dit artikel/recept zijn affiliatie linkjes

 

Deze zomer experimenteerde ik met verschillende soorten ijslolly recepten om de perfecte ijslolly te creëren. Een ijslolly dat niet te waterig is, maar ook niet te dik aangezien ik heb gemerkt dat deze te snel smelten. Ik wilde ook graag wat extra’s aan mijn ijslollies toevoegen en dat deed ik in de vorm van chia zaden. Vandaag deel ik mijn favoriete ijslolly recept met je: mango hibiscus ijlolly. Ik ben gek op deze mango hibiscus ijslollies omdat mango’s geweldig smaken wanneer ze bevroren zijn. Een heerlijke zomerse snack!

Ik moet eerlijk toegeven dat ik deze zomer een beetje geobsedeerd raakte met het vinden van de juiste ijslolly vormpjes. Ik had al zo veel recepten in mijn hoofd gemaakt, maar ik had (volgens mij) niet de juiste ijslolly vormpjes. Ik heb plastic (BPA-vrije) kinder ijslolly vormpjes, maar ik wilde graag de grotere roestvrije stalen vormpjes vinden. Ik slaagde erin om ze uiteindelijk (in een ander land!) fysiek op te halen. Je kunt je wel voorstellen hoe blij ik ben. Geef me maar eens ongelijk. De mogelijkheden aan recepten zijn eindeloos. Smoothies, fruit, chocolade, chia zaden, notenboters … Er zijn zoveel ingrediënten die je kunt gebruiken om ijslollies te maken!

Nu we het trouwens over obsessies hebben. Iets anders waar ik de laatste tijd gek op ben is hibiscus thee. Het viel me op dat hibiscus thee ook erg lekker is als het afgekoeld is. Het is dus een perfecte thee voor een ijslolly. En een geweldige match met mango’s. Dat is het leuke van je eigen ijslollies maken, je kunt in principe alles bevriezen wat je lekker vindt … Bijna alles. Misschien vind je een chocolade ijslolly met noten wel lekker of misschien kun je eens een smoothie bevriezen? 

Chia zaden?

Chia zaden zijn het geheime ingrediënt wat de hibiscus thee bindt en de ijslollies een mooie structuur en bite geven, terwijl je ondertussen ook wat vezels, eiwitten en goede vetten binnenkrijgt. Ik ben gek op chia zaden in ijslolly recepten door de mooie romige textuur.

Ik gebruikte geen extra ingrediënten om deze ijslollies zoet te maken zoals een dadel/dadel siroop of ahorn siroop, omdat ik vind dat mango’s op zich al lekker zoet zijn. Voel je echter vrij om wat zoet toe te voegen als je daar behoefte aan hebt. Als je vindt dat je hibiscus thee te sterk is, kan het helpen om een scheutje citroen- of limoen sap toe te voegen om de hibiscus thee wat minder bitter te maken. Ik vind koele hibiscus thee met citroensap echt heerlijk!

Je kunt natuurlijk alle ijslolly vormpjes gebruiken die je maar wilt. Ik kocht deze roestvrij stalen vompjes in het buitenland en ik ben er gek op!

Trek in nog meer ijsjes? Probeer vooral ook deze groene ijslollies.

Ok, laten we beginnen! Laat me in onderstaande reacties weten als jij dit recept gaat uitproberen en vergeet niet om je creatie met mij op social media te delen met #thegreencreator

3 Ingredient Mango Hibiscus Popsicles

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
3 Ingredient Mango Hibiscus Popsicles

3 Ingrediënten Mango Hibiscus IJslolly

 • Author: The Green Creator
 • Prep Time: 10 mins
 • Total Time: 10 mins
 • Yield: 6 keer 70 gr ijslollies 1x
 • Category: IJs, popsicles, fruit, makkelijk, zomer
 • Cuisine: vegan, plantaardig, makkelijk, koud

Description

Voor deze mango hibiscus ijslollies heb je slechts 3 ingrediënten nodig. Makkelijk, lekker en gezond!


Ingredients

Scale

Instructions

 1. Begin door de thee te maken.
 2. Haal vervolgens het thee zakje uit het water en voeg 6 theelepels chia zaden toe. Roer goed en laat 15 minuten weken of totdat je een dikke pudding/gel textuur hebt.
 3. Ondertussen snijd je de mango’s in stukjes en blend dit zodat je een mango puree hebt.
 4. Voeg nu een laagje mango puree in je ijslolly vormpje, gevolgd door een laagje chia hibiscus pudding. Tik de vormpjes op tafel even aan tussen iedere laag om eventuele luchtbellen te verwijderen. Ga door tot de ijslolly vormpjes vol zijn.
 5. Plaats in de vriezer voor een nachtje of tenminste 4 uur.

 

Plaats een reactie

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.