Mijn Ervaring Met Een IJsroller

Ongeveer een jaar geleden kocht ik een ijsroller en pas onlangs realiseerde ik me hoe vaak ik hem gebruik. Een ijsroller is waarschijnlijk een van de goedkoopste en meest effectieve manieren voor mij om mijn gezicht te depufferen, primen en definiëren.

Dit artikel bevat affiliate links.

Samen met gezicht scheren is mijn ijsroller mijn meest gebruikte beauty tool. Beiden zijn goedkoop en super effectief. IJsrollen is echter niets nieuws. Veel topgezichtsexperts en make-upartiesten gebruiken ijs in hun huidverzorgingsroutine.

Ik vind een ijsroller perfect om zwellingen in het gezicht tegen te gaan. Mijn gezicht wordt ongeveer twee uur later wakker dan de rest van mijn lichaam, dus een ijsroller is een must voor de onmiddellijke effecten. Het is een zeer rustgevende en verfrissende ervaring. Ik ben nog steeds verbaasd hoeveel verschil het maakt in minder dan 5 minuten.

WAT IS EEN IJSROLLER?

Een ijsroller is een eenvoudig schoonheidsproduct dat wordt gebruikt om de huid te koelen (koude huidtherapie). Technisch gezien zou je je gezicht in een kom met koud water met ijsblokjes kunnen dompelen, maar het gebruik van een ijsroller is veel makkelijker. Het enige wat je hoeft te doen is de ijsroller uit de vriezer halen en over je gezicht rollen.

Ik bewaar de ijsroller in de vriezer (soms in de koelkast) en ik gebruik het als onderdeel van mijn dagelijkse huidverzorgingsroutine. Maar het kan ook af en toe worden gebruikt als je ’s ochtends de zwelling in je gezicht tegen wilt gaan, of als onderdeel van een schoonheidsbehandeling thuis.

WELKE IJSROLLER IS DE BESTE?

Er is een grote markt voor deze tool. Je kunt een chique ijsroller of een budget ijsroller kopen. Volgens mij doen ze allebei hetzelfde. Ze koelen allebei het gezicht. Dus of je nu gaat voor een roestvrijstalen ijsroller of een budgetroller, dat is helemaal aan jou. De budgetversie die ik gebruik is verkrijgbaar voor nog geen 20 euro.

Ik ben dol op de budget versie (met gel gevulde roller) omdat deze vrij groot is en veel langer koel blijft. Ook hoef je je geen zorgen te maken of het gaat roesten of te hard voor je gezicht is, zoals het geval kan zijn bij bevroren roestvrijstalen rollers. En een met gel gevulde roller plakt nooit aan je huid zoals een roestvrijstalen roller dat kan.

Dat gezegd hebbende, er zijn veel ijsrollers met een flink prijskaartje voor een simpel product: een hulpmiddel om ijs over je gezicht te rollen. Ik denk niet dat dit duur moet zijn om effectief te zijn.

De met gel gevulde roller doet zijn werk erg goed. Het is groot, blijft lang koel nadat het uit de vriezer komt en het lekt geen water of ijs.

ice face roller on a white plate with ice cubes on a pink tile backdrop

IJSROLLER VOORDELEN

Vermindert wallen/zwellingen

Er zijn nogal wat voordelen om je gezicht te koelen met een ijsroller. Het eerste meest directe effect is dat ijsrollen wallen/zwellingen en roodheid vermindert. Het is echt een wonder hoe de zwelling rond mijn ogen ’s ochtends verdwijnt. Niet alleen dat, het maakt me wakker. Ik gebruik de ijsroller heel voorzichtig rond de ogen en laat de roller ook even op mijn oogleden rusten.

Voor mijn ogen begin ik vanuit de binnenste ooghoeken naar de wenkbrauw toe om overtollig vocht af te voeren en wallen te verminderen.

Veel beroemdheden dompelen hun gezicht in een kom met ijskoud water om typische morning-after wallen te bestrijden. Dit is makkelijker.

Lymfedrainage

Een ijsroller werkt hetzelfde als een lymfatische massage, alleen veel goedkoper. Het helpt om vocht af te voeren en zwellingen tegen te gaan, net als een lymfatische massage.

Gezonde gloed

Alles wat het gezicht masseert, stimuleert de bloedsomloop en kalmeert ontstekingen. De bloedsomloop is gunstig voor de huid omdat het bloed (een drager van zuurstof en voedingsstoffen) naar de oppervlakte van de huid brengt. Dit helpt om de huid te herstellen. Het helpt ook om afvalstoffen af te voeren.

Cold therapy verbetert de doorbloeding van de huid enorm. Met als resultaat een gezonde gloed.

Poriën

IJsrollen maakt de huid strakker en de poriën kleiner. Ik heb gemerkt dat mijn poriën bijna niet meer zichtbaar zijn als ik de ijsroller gebruik.

Anti-veroudering

De ijsroller stelt dat regelmatig dagelijks gebruik zal helpen om rimpels en andere tekenen van veroudering te verminderen.

Gezichtscontouren

Nog een mooie voordeel is dat het de kaaklijn en gezichtscontouren strakker maakt. Ik gebruik het op mijn hele gezicht en hals en concentreer me op mijn ogen en kaaklijn (recht op het bot en erboven en eronder). Ik zweer dat ik ’s ochtends direct resultaat zie.

Het verstevigt, verfrist en ontspant mijn gezicht. Ideaal!

Het verbaast me niet dat cold therapy al zo lang als schoonheidsbehandeling wordt gebruikt.

Er zijn nog enkele andere aangename effecten van het gebruik van een ijsroller. Het kan zonnebrand verzachten (niet alleen op het gezicht), acne verlichten, vettigheid verminderen en zwellingen als gevolg van letsel, huiduitslag of iets anders verminderen. Ik heb het persoonlijk niet voor deze gevallen geprobeerd, simpelweg omdat ik geen acne, vette huid of zonnebrand heb. Maar ik kan me goed voorstellen dat de kou pijn en brandwonden kan helpen verlichten en ontstekingen kan verminderen door de bloedvaten te vernauwen.

LANGDURIG GEBRUIK VAN IJSROLLER

Ik gebruik nu ongeveer een jaar een ijsroller en heb een paar effecten opgemerkt.

Hoewel ik geen acne of vette huid heb, merk ik de effecten op mijn huid naast de onmiddellijke effecten (poriën en wallen). De huid is steviger en iets gelift. Dit merk ik vooral nadat ik een maand was gestopt. Ik heb ook geen zogenaamde kleine gebroken vaatjes meer rond mijn neus. Deze kleine vaatjes komen tevoorschijn als ik in de winter te snel overschakel van warme naar koude ruimten. IJsrollen werkt voor mij geweldig om die kleine gebroken vaatjes te voorkomen en te behandelen. Die kun je overigens ook met laserbehandelingen behandelen, maar dat wil ik niet.

Degenen die dagelijks een ijsroller gebruiken, ervaren een stevigere huid, minder rimpels en de huid is minder vatbaar voor puistjes. Ook merken ze de ontstekingsremmende effecten op. Dit omvat niet alleen acne en roodheid, maar ook rosacea en zelfs vroegtijdige veroudering.

ice face roller on a white plate with ice cubes on a pink tile backdrop

ANDERE VOORDELEN

Ik heb ook gemerkt dat het mijn gezicht ontspant en me een mooie gezonde gloed geeft.

In dit artikel bespreek ik alleen hoe je een ijsroller voor het gezicht gebruikt, maar ijsrollers kunnen ook op de nek, voeten en borstkas worden gebruikt. Het is geweldig voor spierpijn en sommige beoordelingen zeggen dat het niet alleen pijnlijke spieren verlicht, maar ook migraine en hoofdpijn. Onmiddellijke verlichting met cold therapy gewoon vanuit huis dus.

Een schoonheidsspecialiste schreef dat als je een crème of serum op de huid aanbrengt voordat je de ijsroller gebruikt, de ingrediënten dieper door de huid opgenomen kunnen worden.

HOE GEBRUIK JE EEN IJSROLLER VOOR JE GEZICHT?

Ik gebruik de ijsroller het liefst in de ochtend. En ik gebruik het om mijn gezicht minder opgezwollen te maken, wakker te worden en om me energie te geven.

Als ik de ijsroller gebruik (ik bewaar het in de vriezer), richt ik me vooral op mijn ogen, kaken en wangen.

Stap 1

Was je gezicht. Ik gebruik rozenwater om mijn gezicht te reinigen en daarna breng ik een hydraterende crème aan. Doordat een ijsroller de doorbloeding stimuleert, zal de huid producten veel beter opnemen. Wacht vervolgens ongeveer 30-60 seconden voordat je begint te rollen, zodat je de gezichtsolie/crème niet over je hele gezicht heen en weer sleept.

Stap 2

Na je huidverzorgingsroutine haal je de gezichtsroller uit de vriezer. Ik begin met mijn nek met opwaartse bewegingen, dan onder mijn kaak, dan langs mijn kaak en onder mijn jukbeenderen, en over de lippen.

Vervolgens ga ik naar mijn ogen. Ik sluit mijn ogen en plaats de ijsroller er direct op. Dan ga ik naar de binnenste ooghoek en ga omhoog richting de wenkbrauw. Ten slotte ga ik naar mijn voorhoofd. Alle koude (meestal opwaartse) bewegingen zullen overtollig vocht afvoeren en wallen verminderen.

Ik herhaal bovenstaande ongeveer vijf keer. Dit duurt tussen de 5 en 10 minuten. Zo ontspannend!

Stap 3

Daarna breng ik een zonnebrandcrème een en make-up als ik dat die dag draag.

ice face roller with a frozen roller top on a white plate with ice cubes on a pink tile backdrop

LAATSTE TIPS

Je kunt het rolgedeelte van het handvat van de ijsroller verwijderen en in de vriezer plaatsen.

IJsrollen voelt intuïtief voor mij. Ik begin met een zachte rol en ik voel wanneer ik druk moet uitoefenen. Ik denk dat dit heel persoonlijk is. Soms voelt een beetje meer druk zo goed!

Ik denk dat je de beste resultaten kunt bereiken als je dit ongeveer 5-10 minuten doet. Maar als ik haast heb, merk ik de voordelen ook al op na een paar minuten (dan concentreer ik me vooral op de ogen).

Je kunt de ijsroller ook direct uit bed gebruiken, dus nog voordat je je gezicht hebt schoongemaakt. Ik gebruik het liefst een ijsroller na mijn huidverzorgingsroutine, zodat mijn vochtinbrengende crème beter in de huid kan trekken.

Als je twijfelt over hoe je de ijsroller moet gebruiken, maak dan opwaartse bewegingen.

Was de ijsroller na ieder gebruik met warm water en zeep en plaats het volledig droog in een herbruikbaar zakje in de vriezer voor de volgende keer.

Breng nooit rechtstreeks ijs op de huid aan, maar gebruik een ijsroller. En overdrijf het niet. Ik zou dit niet drie keer per dag gebruiken, en ik zou de ijsroller ook niet langer dan een minuut op een specifiek deel van mijn gezicht laten rusten.

En tot slot, wees extra voorzichtig rondom je ogen. Plaats de ijsroller voorzichtig op je ogen en wrijf en rol het niet over je ogen.

ice face roller with a melted roller detached from it on a pink tile backdrop with melted ice cubes

MIJN ERVARING MET EEN IJSROLLER

Aanvankelijk hield ik van de onmiddellijke effecten. Mijn gezicht is binnen 5 minuten wakker en mijn ogen zien er niet meer zo slaperig uit.

Maar na een paar weken begon ik er meer op te letten en merkte ik dat mijn poriën minder zichtbaar waren en mijn huid strakker aanvoelde. Als ik een kleine onzuiverheid had, was dat ook veel sneller weg dan normaal.

IJsrollen hielp ook om de bloedvaten te vernauwen en het uiterlijk van gebroken haarvaatjes drastisch te verminderen.

Al met al denk ik dat een ijsroller een geweldige, goedkope, natuurlijke manier is om de huid er veel steviger en strakker uit te laten zien, pafferigheid tegen te gaan, ontstekingen te bestrijden en de poriën te verkleinen. Het is ook een massage, iets dat alleen maar heilzaam kan zijn (als je het op de juiste manier doet).

Het is een geweldige rustgevende ervaring en er is geen crème of hulpmiddeltje dat je huid er zo fris, stralend en helder uit laat zien als een ijsroller.

Ik heb het gevoel dat dit geen ”schoonheidshack” is waarbij ik je moet overtuigen hoe effectief dit is. Het is volkomen logisch dat icing kan doen wat het beweert. Met betrekking tot de ontsteking is er deze studie hier waar het de voordelen uitlegt.

Cryotherapie wordt veel gebruikt in de sportwetenschap en sportgeneeskunde en er zijn honderden wetenschappelijke studies over dit onderwerp te vinden. Genoeg voor mij om overtuigd te zijn en het dagelijks te gebruiken. Natuurlijk zullen er voor schoonheidsdoeleinden geen medische studies worden gedaan, maar in dit geval (vooral omdat het zo goedkoop is) is het het proberen waard. En in mijn geval ben ik blij dat ik dat gedaan heb, want ik zie de voordelen. Zowel direct als na langdurig gebruik.

WERKEN IJSROLLERS ECHT?

Ja! Hoe meer ik het gebruik, hoe meer ik hiervan overtuigd ben. Ongeacht je huidtype, iedereen kan profiteren van ijsrollen. Wie wil er niet een ontspannende massage die de bloedcirculatie verbetert, de poriën minimaliseert, de huid strakker maakt en eventuele ontstekingen kalmeert, waardoor je niet alleen ontspannen, maar ook met een heldere, stralende huid wakker wordt?

Het is goedkoop, niet-invasief, veganistisch, natuurlijk en het werkt direct.

Je kunt de ijsroller hier vinden en ik ben ervan overtuigd dat je er geen spijt van zult krijgen. Ik lees graag jouw ervaring terug in de reacties onder dit artikel.

ice face roller on a white plate with ice cubes on a pink tile backdrop

Alle foto’s en inhoud zijn auteursrechtelijk beschermd. Gebruik mijn foto’s of text niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.