Groene Erwten Soep met Gember en Gekruide Cashewnoten

Aangezien ik hier op The Green Creator een aparte sectie voor soep recepten heb, is het dus geen verrassing dat ik gek ben op soep. Winter, zomer, lente … Ik eet soep het gehele jaar door en ik ben gek op het maken van eindeloze soep variaties. Nu de lente officieel is begonnen wilde ik een lichtere soep maken dat meer een snack of een voorgerecht is. Ik eindigde met deze heerlijke groene erwten soep met gember en gekruide cashewnoten. Dit soepje kan ook een goede optie zijn als je een beetje op je calorieën wilt letten. Als je echt voor een lichte/detox soep wilt gaan dan kun je de gekruide cashewnoten weglaten, maar ik raad dit niet aan aangezien de gekruide cashewnoten samen met de gember een geweldige combinatie zijn.

Groene Erwten

Wanneer ik een soep maak voeg ik bijna altijd groene erwten toe. Ik hou van de subtiele smaak van groene erwten en ze combineren goed met bijna alle andere plantaardige opties in mijn keuken. Ik heb altijd een paar bevroren zakken groene erwten in mijn vriezer zodat ik binnen no time een soep kan maken. Deze keer wilde ik het allemaal eens omdraaien en waren de groene erwten het hoofd ingrediënt van mijn soep in plaats van een aanvulling. Groene erwten mogen dan geen super eiwitbron zijn met 8,58 gram per kopje (na het koken), maar ze bevatten ook vezels, vitaminen en mineralen, zoals kalium, vitamine A, niacine, vitamine B6, vitamine A en vitamine K.

De gember in dit recept geeft dit soepje een pittige smaak boost. Als je niet van (veel) gember houdt wees dan voorzichtig en voeg minder toe dan in dit recept. Ik gebruik verse gember, dus het kan best sterk zijn. Gember zorgt voor lekker veel smaak, maar het is ook nog eens gezond. Het kalmeert de maag, het is een immuun booster, gember is ontstekingsremmend en bestrijdt infecties. En dames, gember kan goed werken wanneer je last hebt van menstruatiekrampen.

Als je zin hebt in een licht soepje met een gember kick en krokante gekruide cashewnoten, laten we dan snel beginnen! Als je dit recept gaat maken, vergeet dan niet om me te taggen #thegreencreator zodat ik je creatie makkelijk terug kan vinden.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Green Peas and Ginger Soup with Spiced Cashew Nuts

Groene Erwten Soep met Gember en Gekruide Cashewnoten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Cook Time: 10 mins
  • Total Time: 10 mins
  • Yield: 1 1x
  • Category: soep, snack, lunch, avondeten, diner
  • Cuisine: vegan, vegetarisch, glutenvrij, zuivelvrij, suikervrij, plantaardig

Description

Deze groene erwten soep met gember en gekruide cashewnoten is een lichte soep die het goed doet als starter of als lekker hapje tussendoor. Het is een groene soep van doperwten met een gember kick en heerlijk knapperige gekruide cashewnoten als garnering.


Ingredients

Scale
  • 2 kopjes (20 g) diepvrieserwtjes
  • 2 eetlepels vers geraspte gember
  • 2 kopjes (200 ml) groenten bouillon (gebruik 34 kopjes als je een dunnere soep wilt)
  • zout en peper naar smaak
  • een theelepel komijn poeder
  • halve theelepel kaneelpoeder
  • een theelepel rode paprika poeder
  • drie eetlepels (45 gram) cashewnoten
  • een theelepel kokosolie

Instructions

  1. Giet de bouillon in een grote pan, samen met de erwten en gember. Breng aan de kook, en laat het dan sudderen voor ongeveer 15 minuten.
  2. Ondertussen hak je de cashewnoten in kleine stukjes en rooster je ze een paar minuten in een pan met de komijn, kaneel en kokosolie.
  3. Mix de soep met een staafmixer of in delen in een blender. Breng op smaak met zout en peper. Giet de soep in een kom en garneer met de gemalen rode paprika poeder en geroosterde cashewnoten.

 

Plaats een reactie

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.