Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Green Peas and Ginger Soup with Spiced Cashew Nuts

Groene Erwten Soep met Gember en Gekruide Cashewnoten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Cook Time: 10 mins
  • Total Time: 10 mins
  • Yield: 1 1x
  • Category: soep, snack, lunch, avondeten, diner
  • Cuisine: vegan, vegetarisch, glutenvrij, zuivelvrij, suikervrij, plantaardig

Description

Deze groene erwten soep met gember en gekruide cashewnoten is een lichte soep die het goed doet als starter of als lekker hapje tussendoor. Het is een groene soep van doperwten met een gember kick en heerlijk knapperige gekruide cashewnoten als garnering.


Ingredients

Scale
  • 2 kopjes (20 g) diepvrieserwtjes
  • 2 eetlepels vers geraspte gember
  • 2 kopjes (200 ml) groenten bouillon (gebruik 34 kopjes als je een dunnere soep wilt)
  • zout en peper naar smaak
  • een theelepel komijn poeder
  • halve theelepel kaneelpoeder
  • een theelepel rode paprika poeder
  • drie eetlepels (45 gram) cashewnoten
  • een theelepel kokosolie

Instructions

  1. Giet de bouillon in een grote pan, samen met de erwten en gember. Breng aan de kook, en laat het dan sudderen voor ongeveer 15 minuten.
  2. Ondertussen hak je de cashewnoten in kleine stukjes en rooster je ze een paar minuten in een pan met de komijn, kaneel en kokosolie.
  3. Mix de soep met een staafmixer of in delen in een blender. Breng op smaak met zout en peper. Giet de soep in een kom en garneer met de gemalen rode paprika poeder en geroosterde cashewnoten.