Description
Deze groene erwten soep met gember en gekruide cashewnoten is een lichte soep die het goed doet als starter of als lekker hapje tussendoor. Het is een groene soep van doperwten met een gember kick en heerlijk knapperige gekruide cashewnoten als garnering.
Ingredients
Scale
- 2 kopjes (20 g) diepvrieserwtjes
- 2 eetlepels vers geraspte gember
- 2 kopjes (200 ml) groenten bouillon (gebruik 3–4 kopjes als je een dunnere soep wilt)
- zout en peper naar smaak
- een theelepel komijn poeder
- halve theelepel kaneelpoeder
- een theelepel rode paprika poeder
- drie eetlepels (45 gram) cashewnoten
- een theelepel kokosolie
Instructions
- Giet de bouillon in een grote pan, samen met de erwten en gember. Breng aan de kook, en laat het dan sudderen voor ongeveer 15 minuten.
- Ondertussen hak je de cashewnoten in kleine stukjes en rooster je ze een paar minuten in een pan met de komijn, kaneel en kokosolie.
- Mix de soep met een staafmixer of in delen in een blender. Breng op smaak met zout en peper. Giet de soep in een kom en garneer met de gemalen rode paprika poeder en geroosterde cashewnoten.