Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Orange colored shell pasta in a bowl with a gold fork in it and sprinkled with chopped basil and a few small basil leaves.

Gigi Hadid Pasta (vegan versie)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: Gigi Hadid
  • Total Time: 20
  • Yield: 4 1x
  • Method: fornuis
  • Cuisine: Italiaans
  • Diet: Vegan

Description

Begin 2020 ging het Gigi Hadid pasta recept viral. Dit recept met aanpassingen om het veganistisch te maken is pittig, romig, verzadigend, en klaar in 20 minuten. 


Ingredients

Scale
  • 4 kopjes (450 gram) pastaschelpen/conchiglie + ½ tot 1 kopje zetmeelhoudend vocht (pastawater)
  • ½ kopje (90 ml) olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine rode ui, in blokjes gesneden
  • 1/2 kop (140 gram) tomatenpuree
  • 2 eetlepels wodka (optioneel of vervang, zie notes)
  • 1 kop (235 ml) veganistische room (op sojabasis)
  • 2 eetlepels veganistische boter
  • 2 theelepels rode pepervlokken (gebruik meer of minder naar smaak)
  • 1/2 kop (60 gram) veganistische Parmezaanse kaas
  • zeezout en peper, naar smaak
  • gehakte basilicum naar smaak

Instructions

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wanneer de pasta gaar is bewaar, voordat je de pasta afgiet, ½ tot 1 kopje van het pastawater voor later.

Als je deze stap vergeet, meng dan maizena en water (verhouding 1:1) en zet dat apart voor later.

Snipper de rode ui en hak de knoflook fijn. Doe de olijfolie in een pan op matig vuur. Voeg de gehakte ui toe wanneer de olie warm is. Laat een paar minuten sudderen, voeg dan de knoflook toe en laat nog een paar minuten sudderen. Roer, zodat de knoflook niet verbrandt en bitter wordt.

Voeg tomatenpuree toe en laat nog een paar minuten al roerend sudderen.

Voeg wodka toe (indien je dit gebruikt) en laat de wodka een minuutje opwarmen zodat de alcohol kan verdampen. In de recept notes kun je vervangingen voor wodka vinden of de wodka weglaten.

Voeg vervolgens de veganistische room en de rode pepervlokken toe. Roer en laat een paar minuten sudderen. Het is belangrijk om te blijven roeren, zodat de saus niet aanbrandt en kan indikken.

Als de pasta klaar is (vergeet niet het pastawater te bewaren), voeg je de pasta toe aan de saus met de boter en een half kopje pastawater. Nogmaals, roer om te combineren. De boter moet gesmolten zijn, en de pasta moet bedekt zijn met een laagje saus.

Als de saus te dik is, voeg dan wat water (pastawater) toe. Als de saus te waterig is, voeg dan meer room toe. De consistentie van de saus is merkbaar zodra je deze mengt met de gekookte pasta.

Voeg veganistische Parmezaanse kaas en zout en peper naar smaak toe. Roer de basilicum erdoor en serveer direct.

Serveer met verse basilicum (of veganistische kaas als je dat wilt).


Notes

Wodka
De wodka kan worden weggelaten of worden vervangen door gelijke delen citroensap, appelsap, appelciderazijn, of druivensap. Wodka voegt een beetje een zure hint toe.

Minder olie
Dit recept is ook lekker met minder olijfolie. Gebruik 2-3 eetlepels olijfolie voor een kleinere hoeveelheid.

Vegan room
Ter vervanging van de zware room kun je in dit recept een veganistische room op sojabasis gebruiken, zoals deze.