Print
Twice Baked Potatoes

Dubbel Gebakken Aardappelen

  • Author: The Green Creator
  • Cook Time: 40 mins
  • Total Time: 40 mins
  • Yield: 2 1x
  • Category: bijgerecht, lunch, dinner
  • Cuisine: amerikaans, gebakken, vegan, plantaardig

Description

Deze dubbel gebakken aardappelen doen het goed bij iedereen. Serveer ze als een bijgerecht met een salade of als hoofdgerecht. Maar deze aardappelen zijn ook lekker en vullend genoeg als lunch of avondeten.


Scale

Ingredients

  • 2 grote (zoete) aardappelen
  • 5 el uienpoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 1/2 tl gerookte paprika poeder
  • ongeveer 60 ml zure room (zie recept hieronder)
  • ~ voor de zure room ~
  • 340 gr silken tofu
  • sap van 1 citroen
  • 40 gr cashewnoten
  • 1 el miso
  • 1 el milde mosterd
  • ~ voor de pico de gallo topping ~
  • 5 kleine cherry tomaten
  • 1 kleine rode ui
  • verse koriander naar smaak
  • sap van 1 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el hennepzaad

Instructions

  1. Was de aardappelen. Snijd de aardappelen in de lengte doormidden.
  2. Plaats de aardappelen direct in een voorverwarmde oven en bak op 180 °C. Bak tot ze zacht zijn, ongeveer 20-30 minuten.
  3. Bereid ondertussen de zure room voor door alle ingrediënten in een blender te plaatsen en tot een gladde mengsel te blenden. Zet opzij.
  4. Bereid de pico de gallo voor. Snijd de tomaten, ui, koriander en knoflook in kleine stukjes. Ik geef persoonlijk de voorkeur aan kleiner gesneden stukjes, maar dat is helemaal aan jou. Plaats alles in een grote kom en roer door met de sap van een limoen en hennepzaden. Zet opzij.
  5. Haal de aardappelen uit de oven.
  6. Houd de aardappel met een ovendoek of theedoek vast en schep de binnenkant van de aardappel voorzichtig in een middelgrote kom. Zorg ervoor dat je nog steeds de vorm van de aardappel behoudt.
  7. Roer met een vork de aardappel in een kom samen met de uien poeder en de zure room. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Vul de ”aardappelbootjes” met het aardappelmengsel. Besprenkel gerookte paprika over de gevulde aardappel.
  9. Plaats de gevulde aardappelen terug in de oven op 180 ° C gedurende 20 minuten of totdat je een mooi bruin krokant korstje ziet. Eenmaal klaar plaats op een bord, voeg de pico de gallo topping toe en serveer.

Lees vorig bericht:
Easter Nests
Paasnestjes

Ieder jaar heb ik weer lekker veel recept ideeën voor Pasen, maar ik schijn steeds weer terug te komen op...

Sluiten