Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Chrissy Teigen Tomato Basil Soup

Chrissy Teigen Tomaat Basilicum Soep

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Yield: 4-6 soep kommetjes 1x
  • Category: soep
  • Cuisine: vegan, vegetarisch, plantaardig, glutenvrij, suikervrij

Description

Een heerlijke Tomaat Basilicum Soep naar het recept van Chrissy Teigen.


Ingredients

Scale
  • bijna 1,5 kilo rijpe tomaten (liefst romatomaten), gehalveerd (laat het sap eruit lopen)
  • 1/4 cup en 2 eetlepels kokos olie
  • 1 eetlepel Keltisch zee zout of roze Himalaya zee zout
  • 1,5 theelepel peper
  • 2 a 3 uien, fijn gesneden
  • 6 teentjes knoflook, door de knoflookpers gehaald of fijngehakt
  • 2 eetlepels kokos boter/olie
  • 1/4 theelepel gemalen rode peper vlokken
  • 1 pot (pruim)tomaten, met sap. Niet uit blik, maar uit een pot!
  • 4 handjes verse basilicumblaadjes
  • 1 theelepel verse tijm
  • 1 liter plantaardige bouillon (liefst zoutloos)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Gooi de tomaten, 1/4 kop kokosolie, zout en peper door elkaar. Verdeel de tomaten in één laag op een bakplaat of oven plaat en rooster gedurende 45 minuten. Zorg ervoor dat alle tomaten goed bedekt zijn met olie.
  2. Fruit in een soeppan op middelhoog vuur de uien en knoflook met 2 eetlepels kokosolie, de kokos boter en de rode peper vlokken gedurende 10 minuten totdat de uien bruin beginnen te worden. Voeg de tomaten uit de pot, basilicum, tijm, en groentebouillon water toe.
  3. Voeg de geroosterde tomaten (verwijder de verbrande randen) uit de oven toe, met de vloeistof die vrij is gekomen tijdens het roosteren. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer 40 minuten op een middelhoog vuur sudderen. Met een staafmixer of een blender mix je alles tot een dikke soep. Je kunt zo kort of zo lang alles mixen. Net wat je lekker vindt. Daarnaast kun je kokos suiker toe voegen voor de zoetheid, maar als je het liever volledig suikervrij wilt houden kun je wortelen of gedroogde tomaten toevoegen, dit is namelijk ook een manier om deze soep zoeter te maken. Suiker wordt vaak toegevoegd om de smaken beter uit te laten komen.