Dit eenvoudige boekweit risotto recept is makkelijk en snel te maken en is van nature glutenvrij.
Wij noemen het in Nederland boekweit, in Polen wordt het kasha genoemd en in Japan kun je boekweit vinden onder de naam soba. Het is duidelijk dat veel culturen deze geweldige zaad kennen.
Boekweit is glutenvrij
Boekweit lijkt op een graan en wordt gebruikt als een graan, maar in feite is boekweit een zaad van een vrucht dat nauw verwant is aan rabarber. En… het is glutenvrij. ik heb deze heerlijke boekweit risotto nu al enkele weken gemaakt en ik moet het recept echt met je delen. Het is namelijk een zeer makkelijke en snelle manier om boekweit te bereiden.
Boekweit risotto tip
De ”truc” is om de boekweit te koken in (bij voorkeur veganistisch, biologisch en zoutloos) bouillon in plaats van water. Dit geeft het meer een risotto smaak. Heerlijk!
Variaties
Er zijn eindeloze variaties op dit gerecht. Je kunt bijvoorbeeld ook paddenstoelen toevoegen.
In dit recept is het echter belangrijk om bouillon water te gebruiken in plaats van gewoon water want dat geeft net wat extra smaak.
Vond je dit recept lekker? Laat een reactie achter en beoordeel het!
⭐⭐⭐⭐⭐
Je feedback wordt super gewaardeerd en helpt anderen.
Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe tongstrelende recepten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en volg The Green Creator op Instagram en Facebook.
Boekweit Risotto
- Prep Time: 10
- Cook Time: 15
- Total Time: 25 minutes
- Yield: 2 1x
- Category: lunch, dinner
- Method: Fornuis
- Cuisine: Italianss
- Diet: Vegan
Description
Dit eenvoudige boekweit risotto recept is makkelijk en snel te maken en is van nature glutenvrij.
Ingredients
- 1 kopje boekweit
- 3 kopjes water
- groente bouillon blokjes (liever biologisch en zoutloos)
- 1 ui
- 1 eetlepel tahin
- 1 theelepel kokosolie
- optioneel: citroensap en/of kruiden, zoals peterselie
Instructions
- Spoel de boekweit af met water en kook het zachtjes in drie kopjes bouillon water. Al het water zal geabsorbeerd zijn na ongeveer 15-20 minuten (roer het tussendoor een paar keer door).
- Wanneer de boekweit bijna klaar is, snijd de ui in kleine stukjes. Roerbak de ui in kokosolie tot zacht en goudbruin.
- Voeg wat kruiden en uiteindelijk de gekookte boekweit toe (niet afspoelen).
- De boekweit is overigens klaar als al het water geabsorbeerd is. Roer alle ingrediënten kort in de pan. En dat is het!
- Serveer het op een bordje en maak het af met wat kruiden en tahin (of citroensap).
Notes
Deze boekweitrisotto kun je in een luchtdichte bak in de koelkast maximaal 5 dagen bewaren.
Nutrition
- Serving Size: 2
- Calories: 607
- Fat: 16.7g
- Carbohydrates: 104.6g
- Protein: 19.9g
Ik heb dit recept net gemaakt: Wauw!
Zo makkelijk en zo lekker! Heb er shii-takes en oesterzwammen aan toegevoegd.
Dit recept is voor mij een nieuwe favoriet. Thanks Bianca!