Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Buckwheat Risotto

Boekweit Risotto

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 10
  • Cook Time: 15
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 1x
  • Category: lunch, dinner
  • Method: Fornuis
  • Cuisine: Italianss
  • Diet: Vegan

Description

Dit eenvoudige boekweit risotto recept is makkelijk en snel te maken en is van nature glutenvrij.


Ingredients

Scale
  • 1 kopje boekweit
  • 3 kopjes water
  • groente bouillon blokjes (liever biologisch en zoutloos)
  • 1 ui
  • 1 eetlepel tahin
  • 1 theelepel kokosolie
  • optioneel: citroensap en/of kruiden, zoals peterselie

Instructions

  • Spoel de boekweit af met water en kook het zachtjes in drie kopjes bouillon water. Al het water zal geabsorbeerd zijn na ongeveer 15-20 minuten (roer het tussendoor een paar keer door).
  • Wanneer de boekweit bijna klaar is, snijd de ui in kleine stukjes. Roerbak de ui in kokosolie tot zacht en goudbruin.
  • Voeg wat kruiden en uiteindelijk de gekookte boekweit toe (niet afspoelen).
  • De boekweit is overigens klaar als al het water geabsorbeerd is. Roer alle ingrediënten kort in de pan. En dat is het!
  • Serveer het op een bordje en maak het af met wat kruiden en tahin (of citroensap).

Notes

Deze boekweitrisotto kun je in een luchtdichte bak in de koelkast maximaal 5 dagen bewaren.


Nutrition

  • Serving Size: 2
  • Calories: 607
  • Fat: 16.7g
  • Carbohydrates: 104.6g
  • Protein: 19.9g