Description
Dit eenvoudige boekweit risotto recept is makkelijk en snel te maken en is van nature glutenvrij.
Ingredients
Scale
- 1 kopje boekweit
- 3 kopjes water
- groente bouillon blokjes (liever biologisch en zoutloos)
- 1 ui
- 1 eetlepel tahin
- 1 theelepel kokosolie
- optioneel: citroensap en/of kruiden, zoals peterselie
Instructions
- Spoel de boekweit af met water en kook het zachtjes in drie kopjes bouillon water. Al het water zal geabsorbeerd zijn na ongeveer 15-20 minuten (roer het tussendoor een paar keer door).
- Wanneer de boekweit bijna klaar is, snijd de ui in kleine stukjes. Roerbak de ui in kokosolie tot zacht en goudbruin.
- Voeg wat kruiden en uiteindelijk de gekookte boekweit toe (niet afspoelen).
- De boekweit is overigens klaar als al het water geabsorbeerd is. Roer alle ingrediënten kort in de pan. En dat is het!
- Serveer het op een bordje en maak het af met wat kruiden en tahin (of citroensap).
Notes
Deze boekweitrisotto kun je in een luchtdichte bak in de koelkast maximaal 5 dagen bewaren.
Nutrition
- Serving Size: 2
- Calories: 607
- Fat: 16.7g
- Carbohydrates: 104.6g
- Protein: 19.9g
Keywords: boekweit, risotto