Ingredients
- één kom boekweit
- één kommetje grote Medjool dadels
- twee grote theelepels rauwe cacao
Instructions
- In de tussentijd kook je de boekweit in water (twee kopjes water op één kop boekweit) tot al het water is geabsorbeerd. Als je liever een rauwe versie wilt maken dan kun je de boekweit de avond ervoor in water laten weken. Spoel de boekweit de volgende dag wel goed af in water.
- Voor dit recept zou ik de dadels ongeveer 20 minuten in wat water laten weken.
- Optioneel kun je ook 3-4 druppels vanille essence in dit recept toevoegen en/of een klein theelepeltje papaja poeder.
- Plaats alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en mix tot een gladde massa ontstaat.
- Je kunt deze massa gebruiken als een mooie basis voor een taart of je maakt er kleine balletjes van. Ik besprenkelde ze met papaja poeder, maar citroensap of rauwe honing zouden ook een heerlijke combinatie zijn.
- Serveer koud en geniet!