Description
Dit verwarmende en alcoholvrije appelciderrecept is makkelijk te maken. Een feestelijk drankje zonder alcohol.
Ingredients
Scale
- 4 1/2 kopjes gefilterd water
- 3 kopjes biologische appel in stukjes gesneden, ontpit (ongeveer 3 grote appels)
- 2 eetlepels dadelstroop (of voor niet-veganisten honing)
- 1 theelepel kaneel
- optioneel: een scheut rauwe ongepasteuriseerde appelciderazijn bij het opdienen
- optioneel: serveer met 1 hele kruidnagel
Instructions
- Plaats alle ingrediënten in de blender en plaats het deksel erop.
- Blend op lage snelheid en verhoog langzaam naar hoge snelheid, gedurende ongeveer 6 minuten.
- Zeef door een fijnmazige zeef.
- Serveer eventueel met stukjes appel.
Equipment

Notes
Dit drankje kun je ongeveer week in de koelkast bewaren.
Om dit drankje lauw (warm) te serveren, blend je hem 5-10 minuten. Een krachtige blender verwarmt het drankje namelijk zonder fornuis.
Je kunt de zoetstof (dadelstroop) achterwege laten als je een niet al te zoete appelcider wilt maken.
Keywords: Appelcider (alcohol vrij)