Your cart

+Recepten Lunch & Hoofdgerecht

Zoete Aardappel en Kikkererwten Tomaten Salade met Zoete Mosterd Dressing

Ga naar recept
Een heerlijke, stevige salade met knapperige geroosterde zoete aardappelen en kikkererwten, een lichte frisse tomatensalade en een eenvoudige zoete mosterddressing. 
Sweet Potato and Chickpeas Tomato Salad with Sweet Mustard Dressing

Het idee was om een Buddha bowl te maken….. Ik begon een beetje te experimenteren met wat ik in mijn koelkast en keukenkastjes had en dit geweldige recept met zoete aardappel, kikkererwten, tomaten salade en zoete mosterd dressing was het resultaat. Het is niet echt een salade salade zo zonder bladgroenten, maar toch zeker wel een voedzame plantaardige kom. Voel je echter vrij om meer groen toe te voegen als je wilt!

Lang geleden, toen ik net de wondere wereld van het plantaardig eten begon te ontdekken genoot ik niet echt van een volledig rauwe salade. De salades die ik toen maakte waren ook niet erg vullend. Ik begon dus salade recepten te maken met half rauw en half gekookte/gebakken ingrediënten. De combinatie van geroosterde ingrediënten met typisch rauwe salade ingrediënten zijn echt de beste salades. De versheid van de rauwe ingrediënten zorgt voor een heerlijke balans met de rijke smaak van gebakken/geroosterde ingrediënten. En een geweldige dressing is gewoon de kers op de uuh … salade.

Als mosterd of een zoete dressing niet helemaal jouw ding is, dan is knoflooksaus zoals in dit recept ook heerlijk.

Je gaat deze salade vast heerlijk vinden! Het is:

Smaakvol
Licht gekruid
Krokant
Prima om vooraf te maken
Zoet
Gezond & Snel
Vullend

Als je dit recept een keer probeert, laat het me weten! Laat een reactie achter en beoordeel het – dat is super handig voor mij en andere lezers. En vergeet niet om je creatie te taggen met #thegreencreator op Instagram. Ik zie graag je creatie terug!

Sweet Potato and Chickpeas Salad with Sweet Mustard Dressing

 

Zoete Aardappel en Kikkererwten Tomaten Salade met Zoete Mosterddressing
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Een heerlijke, stevige salade met knapperige geroosterde zoete aardappelen en kikkererwten, een lichte frisse tomatensalade en een eenvoudige zoete mosterddressing.
Author:
Recipe type: lunch, snack, salade, dinner, avondeten,
Cuisine: vegan, plantaardig, vegetarisch, gluten-vrij, veganistisch
Serves: 2
Ingredients
  • ½ kopje (90 gr) droge quinoa
  • VOOR DE ZOETE AARDAPPEL & KIKKERERWTEN:
  • 1 grote zoete aardappel (350 gram), in stukjes gesneden
  • 240 gram gekookte kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
  • 2 theelepels rode paprikapoeder
  • een paar snufjes gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1-2 theelepels gedroogde kerriepoeder
  • VOOR DE SALADE:
  • 10 cherry tomaatjes, gehalveerd
  • 1 rode paprika, in kleine stukjes gesneden
  • ½ rode ui, in blokjes gesneden
  • een handvol kruiden, naar keuze
  • 2 eetlepels appelazijn
  • gemalen zwarte peper naar smaak
  • ½ theelepel uienpoeder
  • VOOR DE ZOETE MOSTERD DRESSING:
  • 150 gr plantaardige yoghurt, zoals soja-yoghurt
  • 2 theelepels / 17 gram mosterdsaus
  • Suiker naar smaak, zoals dadel siroop, xylitol of ahornsiroop. Ik gebruikte 1 theelepel xylitol.
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 ° Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Leg de zoete aardappelen op de bakplaat. Voeg na 5-10 minuten de kikkererwten en de kruiden toe. Je kunt olie gebruiken als je dat wilt.
  3. Bereid ondertussen de salade voor. Was, snij en combineer alle ingrediënten. Voor de salade heb ik appelazijn gebruikt, maar je kunt ook het sap van een halve citroen gebruiken.
  4. Bereid intussen de zoete mosterd dressing voor door de yoghurt, mosterd en zoete ingrediënt in een kleine kom te mengen.
  5. Na 10 minuten draai je de kikkererwten en zoete aardappelen even om zodat ze gelijkmatig bakken.
  6. Spoel de quinoa af en kook in twee keer de hoeveelheid water voor ongeveer 15 minuten. Laat uitlekken en zet opzij.
  7. Optioneel: voeg een blokje groenten bouillon toe terwijl de quinoa kookt voor extra smaak.
  8. Na ongeveer 20-25 minuten zullen de zoete aardappelen en kikkererwten lekker knapperig zijn.
  9. Plaats in een kom de geroosterde zoete aardappelen met kikkererwten, samen met de quinoa en tomatensalade. Top met een royale hoeveelheid dressing. Of serveer de dressing erbij.

 

 

 

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Mariëlle
    mei 12, 2018 at 8:27 am

    Mmm deze sla ik op voor later, klinkt heerlijk!

    • Reply
      Bianca
      mei 14, 2018 at 11:21 am

      Super leuk Mariëlle! Ik hoop dat je er ook zo van gaat genieten 🙂

    Leave a Reply

    Rate this recipe:  

    Lees vorig bericht:
    Easy Waffles | Vegan, Gluten-Free, Oil-Free
    Makkelijke Wafels | Veganistisch, glutenvrij, olievrij

    Tot voor kort waren bijna al mijn pogingen om veganistische wafels te maken een complete verspilling van ingrediënten. Na een...

    Sluiten