Makkelijke Vegan Wafels | glutenvrij, olievrij

Een makkelijk recept voor glutenvrije veganistische wafels, zonder toegevoegde olie. Deze makkelijke vegan wafels zijn natuurlijk gezoet, olievrij en geweldig met fruit en yoghurt! Perfect voor het ontbijt of brunch.

Tot voor kort waren bijna al mijn pogingen om veganistische wafels te maken een complete verspilling van ingrediënten. Na een paar keer was ik het een beetje vergeten en gaf het op. Totdat een vriendin me vertelde dat het echt erg makkelijk is om wafels te maken als je maar de juiste apparatuur hebt. Gezamenlijk gaven we dus mijn goedkope wafelijzer de schuld. Ik heb vervolgens voor een weekje haar wafelijzer geleend en wat een verschil, zeg! Deze makkelijke vegan wafels waren zo klaar!

Ik heb mijn ervaring op Instagram gedeeld en sommigen van jullie vertelden me dat ik een siliconen wafelvorm* moet proberen, wat eigenlijk volkomen logisch is. Wafelvormen nemen niet zoveel ruimte in beslag, zijn gemakkelijk op te bergen en goedkoper. Maar wat nog belangrijker is, deze wafelvormen maken gewoon onwijs goede wafels. Ze zijn echt super makkelijk om te gebruiken en er is bijna geen kans op mislukking …

ebook banner post

Bijna…

Het verwarrende van siliconen bakvormen is dat je er alles mee kunt bakken zonder het gebruik van olie. En dat deed ik ook. Sommige wafels kwamen perfect uit de vorm, andere wat minder, maar het is mogelijk. Als je echter perfect uitziende wafels wilt en geen risico wilt lopen dat er stukjes aan de wafelvorm blijven kleven, spuit de wafelvorm dan heel lichtjes in met wat olie. Echt maar een klein beetje. 

Thuis wafels maken lijkt misschien een heel ingewikkelde onderneming, maar met dit recept, een wafelijzer of wafelvormen is het net zo eenvoudig als het maken van pannenkoeken. Waarschijnlijk nog sneller wanneer je wafelvormen gebruikt. Verwarm de oven voor en binnen 15 minuten zijn je wafels klaar.

Deze makkelijke vegan wafels zijn:

✓ Eenvoudig en snel te maken
✓ Licht krokant aan de buitenkant
✓ Zacht aan de binnenkant
✓ Niet te zoet of taai
✓ Olievrij, als je wilt
✓ Glutenvrij, als je wilt
✓ Vullend
✓ Geweldig voor het ontbijt of een brunch

Subscribe newsletter

Ga jij dit makkelijke vegan wafels met fruit en yoghurt proberen voor het ontbijt of brunch? Laat het me in de reacties weten hoe het gaat of op Instagram #thegreencreator of Facebook.

Wil je dit makkelijke vegan wafel recept voor later bewaren? Pin het recept dan op je Pinterest bord: 

Easy Waffles | Vegan, Gluten-Free, Oil-Free

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Easy Waffles | Vegan, Gluten-Free, Oil-Free

Easy Waffles | Vegan, Gluten-Free, Oil-Free

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 8 mins
  • Cook Time: 12 mins
  • Total Time: 20 mins
  • Yield: 4-6 1x
  • Category: ontbijt, brunch, snack, zoet
  • Cuisine: vegan, plantaardig, glutenvrij, olievrij

Description

Een makkelijk recept voor glutenvrije veganistische wafels, zonder toegevoegde olie. Gezond, natuurlijk gezoet, olievrij en geweldig met fruit en yoghurt! Perfect voor het ontbijt of brunch.


Ingredients

Scale
  • 1 eetlepel gemalen lijnzaad
  • 2 eetlepels water
  • DROGE INGREDIËNTEN:
  • 2/3 kop (100 gram) rijst meel (of volkorenmeel als je gluten niet erg vindtl)
  • 1/2 kop (50 gram) havermeel (of ongebleekte bloem als je gluten niet erg vindt)
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • NATTE INGREDIËNTEN:
  • 1 1/4 kop (300 ml) amandelmelk (plus 12 eetlepels als het beslag te dik is)
  • 1/4 kop (50 gram) ongezoete appelmoes
  • 1 eetlepel xylitol of 2 eetlepels ahornsiroop, dadelsiroop of agave nectar (of meer, als je wilt dat je wafels zoeter zijn)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • Voor het serveren:
  • Toppings naar keuze zoals fruit en yoghurt
  • Wat heb je verder nodig:
  • Wafelijzer* of wafelvormen*

Instructions

  1. Meng de gemalen lijnzaad en water in een klein kommetje. Zet opzij voor ongeveer 10 minuten.
  2. Meng de droge ingrediënten in een kom tot ze goed gecombineerd zijn.
  3. Voeg in een andere grotere kom alle natte ingrediënten toe en roer om te combineren.
  4. Voeg de droge ingrediënten toe aan de kom met de natte ingrediënten, samen met het lijnzaadmengsel. Roer om te combineren.
  5. Verwarm je wafelijzer of je oven voor als je de wafelvormen gebruikt. Giet het wafelbeslag in het wafelijzer of in de wafelvormen.
  6. Optioneel voor perfecte wafels, spuit het wafelijzer of de wafelvormen heel licht in met olie.
  7. Gebruik ongeveer een half kopje beslag per wafel om ongeveer 4-6 wafels te maken.
  8. Serveer met (kokos) yoghurt en fruit.

Dit artikel bevat affiliatie links (productverwijzingen gemarkeerd in het groen en met een *). Klik hier om mijn beleid hierover te lezen. Als je iets koopt via een affiliatie link, dan kan ik een aangesloten commissie verdienen, zonder extra kosten voor jou. Ik raad alleen producten aan waar ik achter sta en die ik gebruik. Dank je wel voor je steun.

 

 

 

Plaats een reactie

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.