Description
Een heerlijke, stevige salade met knapperige geroosterde zoete aardappelen en kikkererwten, een lichte frisse tomatensalade en een eenvoudige zoete mosterddressing.
Ingredients
Scale
- ½ kopje (90 gr) droge quinoa
- VOOR DE ZOETE AARDAPPEL & KIKKERERWTEN:
- 1 grote zoete aardappel (350 gram), in stukjes gesneden
- 240 gram gekookte kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
- 2 theelepels rode paprikapoeder
- een paar snufjes gemalen zwarte peper
- 1 eetlepel uienpoeder
- 1–2 theelepels gedroogde kerriepoeder
- VOOR DE SALADE:
- 10 cherry tomaatjes, gehalveerd
- 1 rode paprika, in kleine stukjes gesneden
- ½ rode ui, in blokjes gesneden
- een handvol kruiden, naar keuze
- 2 eetlepels appelazijn
- gemalen zwarte peper naar smaak
- ½ theelepel uienpoeder
- VOOR DE ZOETE MOSTERD DRESSING:
- 150 gr plantaardige yoghurt, zoals soja-yoghurt
- 2 theelepels / 17 gram mosterdsaus
- Suiker naar smaak, zoals dadel siroop, xylitol of ahornsiroop. Ik gebruikte 1 theelepel xylitol.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 ° Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Leg de zoete aardappelen op de bakplaat. Voeg na 5-10 minuten de kikkererwten en de kruiden toe. Je kunt olie gebruiken als je dat wilt.
- Bereid ondertussen de salade voor. Was, snij en combineer alle ingrediënten. Voor de salade heb ik appelazijn gebruikt, maar je kunt ook het sap van een halve citroen gebruiken.
- Bereid intussen de zoete mosterd dressing voor door de yoghurt, mosterd en zoete ingrediënt in een kleine kom te mengen.
- Na 10 minuten draai je de kikkererwten en zoete aardappelen even om zodat ze gelijkmatig bakken.
- Spoel de quinoa af en kook in twee keer de hoeveelheid water voor ongeveer 15 minuten. Laat uitlekken en zet opzij.
- Optioneel: voeg een blokje groenten bouillon toe terwijl de quinoa kookt voor extra smaak.
- Na ongeveer 20-25 minuten zullen de zoete aardappelen en kikkererwten lekker knapperig zijn.
- Plaats in een kom de geroosterde zoete aardappelen met kikkererwten, samen met de quinoa en tomatensalade. Top met een royale hoeveelheid dressing. Of serveer de dressing erbij.