Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Sweet Potato and Chickpeas Tomato Salad with Sweet Mustard Dressing

Zoete Aardappel en Kikkererwten Tomaten Salade met Zoete Mosterddressing

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 30 mins
  • Total Time: 40 mins
  • Yield: 2 1x
  • Category: lunch, snack, salade, dinner, avondeten,
  • Cuisine: vegan, plantaardig, vegetarisch, gluten-vrij, veganistisch

Description

Een heerlijke, stevige salade met knapperige geroosterde zoete aardappelen en kikkererwten, een lichte frisse tomatensalade en een eenvoudige zoete mosterddressing.


Ingredients

Scale
  • ½ kopje (90 gr) droge quinoa
  • VOOR DE ZOETE AARDAPPEL & KIKKERERWTEN:
  • 1 grote zoete aardappel (350 gram), in stukjes gesneden
  • 240 gram gekookte kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
  • 2 theelepels rode paprikapoeder
  • een paar snufjes gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 12 theelepels gedroogde kerriepoeder
  • VOOR DE SALADE:
  • 10 cherry tomaatjes, gehalveerd
  • 1 rode paprika, in kleine stukjes gesneden
  • ½ rode ui, in blokjes gesneden
  • een handvol kruiden, naar keuze
  • 2 eetlepels appelazijn
  • gemalen zwarte peper naar smaak
  • ½ theelepel uienpoeder
  • VOOR DE ZOETE MOSTERD DRESSING:
  • 150 gr plantaardige yoghurt, zoals soja-yoghurt
  • 2 theelepels / 17 gram mosterdsaus
  • Suiker naar smaak, zoals dadel siroop, xylitol of ahornsiroop. Ik gebruikte 1 theelepel xylitol.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 ° Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Leg de zoete aardappelen op de bakplaat. Voeg na 5-10 minuten de kikkererwten en de kruiden toe. Je kunt olie gebruiken als je dat wilt.
  3. Bereid ondertussen de salade voor. Was, snij en combineer alle ingrediënten. Voor de salade heb ik appelazijn gebruikt, maar je kunt ook het sap van een halve citroen gebruiken.
  4. Bereid intussen de zoete mosterd dressing voor door de yoghurt, mosterd en zoete ingrediënt in een kleine kom te mengen.
  5. Na 10 minuten draai je de kikkererwten en zoete aardappelen even om zodat ze gelijkmatig bakken.
  6. Spoel de quinoa af en kook in twee keer de hoeveelheid water voor ongeveer 15 minuten. Laat uitlekken en zet opzij.
  7. Optioneel: voeg een blokje groenten bouillon toe terwijl de quinoa kookt voor extra smaak.
  8. Na ongeveer 20-25 minuten zullen de zoete aardappelen en kikkererwten lekker knapperig zijn.
  9. Plaats in een kom de geroosterde zoete aardappelen met kikkererwten, samen met de quinoa en tomatensalade. Top met een royale hoeveelheid dressing. Of serveer de dressing erbij.