Your cart

+Recepten Lunch & Hoofdgerecht

Snelle groenten stoofpot

Heb jij dat ook dat je bij het woord ”stoofpot” denkt aan een wat oudere dame dat een stoofpotje in een pannetje roert? Vraag me niet waarom. Hoe dan ook, laatst realiseerde ik me dat ik zelf best vaak een snelle groenten stoofpot maak. Ik zeg makkelijk, want ik maak vaak een snelle en kleine portie alleen voor mezelf. Ik vind het ideaal als ik niet weet wat ik moet koken, maar wel iets warms wil eten met groenten en kruiden in de hoofdrol. En omdat dit een makkelijke zomerse groenten stoofpot is, hoef je het niet uren te laten sudderen.

Deze stoofpot is geen zware winterse stoofpot, maar een heerlijke lichte zomerse stoofpot en het is zo gemaakt.

Gezond eten kan dus echt snel en lekker zijn. De kruiden zorgen ervoor dat het de lekkere smaak krijgt. Speel dus een beetje met de kruiden die je lekker vindt, zodat je stoofpotje niet te flauw wordt qua smaak.

Vind je het te licht of te transparant? Voeg dan tomatenpuree toe en wat eiwitten zoals linzen of kikkererwten.

Ik vind het heerlijk om dit tussendoor te eten als ik hongerig ben, gewoon omdat het echt zo snel is gemaakt, maar je kunt dit ook heel makelijk omtoveren in een echte maaltijd door quinoa of boekweit toe te voegen.

Easy summer stew

 

 

Snelle groenten stoofpot
 
Cook time
Total time
 
Author:
Recipe type: snack, entree, bijgerecht, lunch
Cuisine: plantaardig, vegan, glutenvrij, zuivelvrij, suikervrij
Serves: 1
Ingredients
  • Een medium wortel
  • een courgette
  • Een lepel van kokosolie
  • kruiden, gedroogde knoflook, Keltisch zee zout, zwarte peper, gedroogde oregano en kurkuma
  • bieslook en edelgistvlokken als topping
  • 200 ml water
  • Andere heerlijke toevoegingen/opties zijn:
  • gehakte tomaten of tomatenpuree
  • verse koriander
  • komijn of gember
  • verse knoflook in plaats van gedroogd
Instructions
  1. Begin met het schillen van de wortel en haal de wortel door een spiralizer. Als je dit niet hebt schaaf je de wortelen met een aardappelmesje. Doe hetzelfde met de courgette. Als ze biologisch zijn, hoef je ze niet te schillen.
  2. Breng de kokosolie op temperatuur in een pannetje en voeg de wortelen en courgette toe, laat de courgette even slinken. Voeg dan het water toe en alle overige ingrediënten.
  3. Breng dit aan de kook en roer ondertussen. Na ongeveer 5 minuten zijn de groenten zacht en kun je het serveren met wat bieslook en edelgistvlokken als topping.

photos and text by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Annette
    juni 10, 2015 at 3:13 pm

    Thanks, ik weet wat ik eet vanavond! Alleen vervang ik denk ik de wortel door zoete aardappel. Hoeveel boekweit zou je adviseren er bij te doen als je dit echt als maaltijd stoofpotje wilt maken?

  • Leave a Reply

    Rate this recipe:  

    Lees vorig bericht:
    dates
    Waarom zijn dadels gezond?

    ‘’Dadels zijn te zoet en maken je dik.’’ Komt je dit als dadel-eter bekend voor? Het wordt tijd om het...

    Sluiten