Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Easy summer stew

Snelle groenten stoofpot

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Cook Time: 10 mins
  • Total Time: 10 mins
  • Yield: 1 1x
  • Category: snack, entree, bijgerecht, lunch
  • Cuisine: plantaardig, vegan, glutenvrij, zuivelvrij, suikervrij

Ingredients

Scale
  • Een medium wortel
  • een courgette
  • Een lepel van kokosolie
  • kruiden, gedroogde knoflook, Keltisch zee zout, zwarte peper, gedroogde oregano en kurkuma
  • bieslook en edelgistvlokken als topping
  • 200 ml water
  • Andere heerlijke toevoegingen/opties zijn:
  • gehakte tomaten of tomatenpuree
  • verse koriander
  • komijn of gember
  • verse knoflook in plaats van gedroogd

Instructions

  1. Begin met het schillen van de wortel en haal de wortel door een spiralizer. Als je dit niet hebt schaaf je de wortelen met een aardappelmesje. Doe hetzelfde met de courgette. Als ze biologisch zijn, hoef je ze niet te schillen.
  2. Breng de kokosolie op temperatuur in een pannetje en voeg de wortelen en courgette toe, laat de courgette even slinken. Voeg dan het water toe en alle overige ingrediënten.
  3. Breng dit aan de kook en roer ondertussen. Na ongeveer 5 minuten zijn de groenten zacht en kun je het serveren met wat bieslook en edelgistvlokken als topping.