Your cart

Groene Recepten Lunch & Hoofdgerecht Ontbijt & Brunch Soepen

Koude bietensoep met stukjes avocado

In de afgelopen jaren ben ik de heerlijke recepten uit de Oost Europese keuken enorm gaan waarderen en begon ze te vertalen naar mijn eigen gezonde plantaardige versie. Mijn favoriet is de bietensoep. Er zijn vele verschillende variaties en ieder heeft een geheim recept of een bepaalde voorkeur, maar toen ik ooit in de zomer een koude vegan bietensoep at met stukjes avocado (!) was ik zo onder indruk van de creativiteit en de heerlijke smaak. Ik moest dit eens zelf maken. Ik heb er nog veel meer aan toegevoegd en oh wat is dit lekker.

Cold beet soup with avocado

Traditioneel wordt bietensoep gemaakt door het soep (sap) van gekookte bieten te gebruiken voor de soep en hieraan wordt dan karnemelk, kefir of zure room toegevoegd en uiteindelijk wordt het geserveerd met een opengesneden gekookt eitje. Hoewel deze veganistische versie geen crème of eieren bevat, ontbreekt het echter aan helemaal niets als het om de smaak gaat.

Heerlijk koude rode bieten soep met zelfgemaakte cashew crème, veel knapperige groenten en stukjes rijpe avocado. Heerlijk!

En onthoud, hoe kouder hoe beter!

Cold beet soup with avocado Cold beet soup with avocado

Koude bieten soep met stukjes avocado
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Een heerlijk koude rode bietensoep, met een cashew crème, stukjes avocado en veel knapperige stukjes groenten. Deze plantaardige versie van de traditionele koude bietensoep ontbreekt het aan niets.
Author:
Recipe type: soep
Cuisine: vegetarisch, vegan, plantaardig, gezond
Ingredients
  • Voor de bietensoep:
  • 3 tot 4 verse rauwe rode bieten
  • 1 liter water
  • een blokje groenten boullion
  • Keltisch zeezout
  • Voor de cashew crème:
  • 1 kopje cashewnoten (ongeveer twee handjes), een nacht geweekt in koud water
  • 4 eetlepels citroensap
  • 3 kopjes water
  • snufje Keltisch zeezout
  • Voor in de bietensoep en als topping:
  • 1 klein bosje radijsjes
  • ½ tot 1 komkommer
  • 1-2 rijpe avocado's
  • een paar mint blaadjes
  • een handvol lente uitjes
  • Zout en zwarte peper naar smaak
Instructions
  1. Was en schil de rode bieten en snijd ze in blokjes. Breng 1 liter water met het bouillonblokje en een snufje zout aan de kook. Voeg de rauwe bieten toe en laat ongeveer voor 10-15 minuten koken op zachter vuur. Zet daarna de pan opzij en laat het goed afkoelen. Ondertussen maken we de cashew crème. Spoel de geweekt cashewnoten af in stromend water en plaats met vers water en een snufje zout in de blender. Blend voor ongeveer 1-2 minuten tot dat je een crème hebt. Voeg het citroensap toe, roer goed door en zet de crème in de koelkast. Snijd de radijsjes in kleine blokjes; schil de komkommer en snijd in kleine stukjes. Was en hak de kruiden. Snijd de avocado in stukjes en bestrooi royaal met citroensap Als de soep flink is afgekoeld (eventueel in de koelkast) meng je per kommetje de soep met een flinke lepel cashew crème. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met gehakte groenten, kruiden en avocado.
Nutrition Information
Serving size: 4 kommen

photos by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Rate this recipe:  

Lees vorig bericht:
De beste natuurlijke deodorants

Als een liefhebber van schoonheidsproducten vond ik het moeilijk om sommige van mijn beauty- en huidverzorging gewoonten op te geven...

Sluiten