Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Koude bieten soep met stukjes avocado

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 20 mins
  • Total Time: 35 mins
  • Category: soep
  • Cuisine: vegetarisch, vegan, plantaardig, gezond

Description

Een heerlijk koude rode bietensoep, met een cashew crème, stukjes avocado en veel knapperige stukjes groenten. Deze plantaardige versie van de traditionele koude bietensoep ontbreekt het aan niets.


Ingredients

Scale
  • Voor de bietensoep:
  • 3 tot 4 verse rauwe rode bieten
  • 1 liter water
  • een blokje groenten boullion
  • Keltisch zeezout
  • Voor de cashew crème:
  • 1 kopje cashewnoten (ongeveer twee handjes), een nacht geweekt in koud water
  • 4 eetlepels citroensap
  • 3 kopjes water
  • snufje Keltisch zeezout
  • Voor in de bietensoep en als topping:
  • 1 klein bosje radijsjes
  • 1/2 tot 1 komkommer
  • 12 rijpe avocado’s
  • een paar mint blaadjes
  • een handvol lente uitjes
  • Zout en zwarte peper naar smaak

Instructions

  1. Was en schil de rode bieten en snijd ze in blokjes. Breng 1 liter water met het bouillonblokje en een snufje zout aan de kook. Voeg de rauwe bieten toe en laat ongeveer voor 10-15 minuten koken op zachter vuur. Zet daarna de pan opzij en laat het goed afkoelen. Ondertussen maken we de cashew crème. Spoel de geweekt cashewnoten af in stromend water en plaats met vers water en een snufje zout in de blender. Blend voor ongeveer 1-2 minuten tot dat je een crème hebt. Voeg het citroensap toe, roer goed door en zet de crème in de koelkast. Snijd de radijsjes in kleine blokjes; schil de komkommer en snijd in kleine stukjes. Was en hak de kruiden. Snijd de avocado in stukjes en bestrooi royaal met citroensap Als de soep flink is afgekoeld (eventueel in de koelkast) meng je per kommetje de soep met een flinke lepel cashew crème. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met gehakte groenten, kruiden en avocado.


Nutrition

  • Serving Size: 4 kommen