Your cart

+Recepten Lunch & Hoofdgerecht

Gemarineerde Courgette

Het is best apart dat er eigenlijk zo weinig recepten met courgette op The Green Creator te vinden zijn. Ik ben namelijk gek op courgette. Ik heb het altijd in mijn keuken, het blijft namelijk best lang vers en het is super veelzijdig! Rauw, gekookt, gebakken, spiraalvormig, als sap of soep, ik ben er allemaal gek op. Als ik heerlijke geroosterde paprika’s kan maken waarom dan niet gemarineerde courgette?

Er zijn zoveel redenen waarom je altijd courgette in huis moet hebben. Het geeft net extra meer van alles, meer smaak, meer textuur en meer variatie.

Marinated Zucchini

Deze gemarineerde courgette is het eenvoudigste bijgerecht dat je ooit zult maken. Je kunt het heel makkelijk van te voren maken. Het is zo ontzettend lekker en het kost je maar 15 minuten. Ja, zelfs als je niet gek bent op courgette, zul je van dit recept smullen! Ik beloof het.

Er is absoluut geen reden om te proberen om courgette lekkerder te maken door het uren te laten weken in een marinade voordat je het in de pan gooit of misschien ben je gewend om altijd veel saus over je courgette te gieten zodat het meer smaak krijgt. 

Stop hiermee. Het is veel eenvoudiger dan je denkt. Gewoon marineren en grillen/bakken, vergeten en als je dan terug bent (thuis komt) zul je niet geloven hoe lekker courgette kan zijn!

Zoals mijn moeder altijd zei: alles smaakt altijd zoveel beter de volgende dag, met andere woorden eten  smaakt vaak beter als je het de tijd geeft. Om smaken goed tot hun recht te laten komen, moet je het de tijd gunnen.

Omdat de courgette al gebakken of gegrild is, kan de marinade beter en sneller in de courgette trekken dan wanneer  je het andersom zou doen. De courgette zal mals en vol van smaak zijn, maar nog steeds dezelfde structuur en zoetheid hebben.

Marinated Zucchini
 
Cook time
Total time
 
Courgette heeft nog nooit zoveel smaak gehad met deze super snelle recept voor gemarineerde courgette.
Author:
Recipe type: side dish, snack
Cuisine: vegan, healthy, vegetarian
Ingredients
  • 3 eetlepels extra vergine olijfolie
  • een eetlepel kokosolie
  • eenn grote of twee kleine courgette, gewassen en gehalveerd in de lengte of in drie plakjes gesnede
  • half geperste teentje knoflook (ik houd van meer)
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • Zout en peper naar smaak
  • Een klein handje verse koriander, gesneden (peterselie of basilicum is ook erg leuk)
Instructions
  1. Verhit 1 eetlepel kokosolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Plaats de courgette plakjes in de hete koekenpan en grill tot ze bruin zijn, ongeveer 4 minuten. Gebruik een vork om de courgette te draaien, bak ze dan gaar, ongeveer 2 minuten.
  2. Plaats de courgette op een bord.
  3. Meng de knoflook, azijn en olijfolie in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Giet de vinaigrette over de courgette en voeg de koriander toe.
  4. Roer alles voorzichtig dooe. Laat de courgette marineren op kamertemperatuur voor ongeveer 1 uur. Of langer in de koelkast.
  5. Bedekt kan gemarineerde courgette maximaal een week in de koelkast goed blijven.
  6. Op kamertemperatuur of koud de smaakt is geweldig!
Nutrition Information
Serving size: 2-3

photos by the green creator (c) (copyright)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Rate this recipe:  

Lees vorig bericht:
foods-i-always-have-in-my-kitchen/
Producten die ik altijd in mijn keuken heb

Vandaag deel ik met je de producten in mijn keuken waar ik echt niet zonder kan. Ik heb ze altijd...

Sluiten