Description
Een perfecte makkelijke salade met smaken die zo prachtig samen gaan. De knapperige cashewnoten, met de hartige tamari, verse kruiden en zachte erwten laten deze salade geweldig smaken. Deze salade is ook makkelijk mee te nemen voor de lunch.
Ingredients
Scale
- 3 koppen (375 gram) groene erwten
- 1,5 kopjes gekookte gierst / 7 eetlepels gekookt gierst (quinoa is ook lekker)
- handvol verse koriander (peterselie of munt is ook lekker)
- een ui, in blokjes gesneden
- een half kopje cashewnoten (ongezouten en ongebrand)
- een theelepel kokosolie om de ui in te bakken
- twee eetlepels tamari
- sap van een halve limoen
- zwarte peper naar smaak
- een theelepel gedroogde knoflookpoeder
Instructions
- Kook de gierst en zet apart. Ondertussen kook/stoom je erwten kort en meng je dit met de gierst. Bak nu de ui in de kokosolie tot ze goudbruin zijn. Als de uien bijna goudbruin zijn voeg je de cashewnoten en de tamari toe om het kort te verwarmen. Voeg de gebakken uien en cashewnoten toe aan de gierst en groene erwten, roer goed door en voeg de verse koriander en knoflookpoeder toe. Meng alles goed samen. Voeg zwarte peper naar smaak toe en serveer. Deze salade is heerlijk koud of warm.