Groei natuurlijk langere wimpers en vollere wenkbrauwen

Als je wilt weten welke oliën ik gebruik voor langere wimpers en vollere wenkbrauwen, lees dan snel even verder.

Herinner je je nog de tijd dat dunne wenkbrauwen de trend was? Of wat dacht je van wimper extensions? Ik heb aan beide trends meegedaan en niet zonder gevolgen. Tegenwoordig kan ik me heel eerlijk gezegd niet zo druk maken om hoe lang mijn wimpers zijn en of mijn wenkbrauwen vol genoeg zijn. Ik volg sindsdien echter wel af en toe een ritueel toe aan mijn routine en ik geloof dat dit de reden is dat mijn wimpers en wenkbrauwen dikker en langer terug groeiden zijn gegroeid. Als je wilt weten hoe ik natuurlijk langere wimpers en vollere wenkbrauwen groeide, lees dan snel even verder.

Groei natuurlijk langere wimpers en vollere wenkbrauwen

Oliën

Nadat mijn wenkbrauwen niet zo snel en mooi terug groeiden en mijn wimpers half weg waren, wist ik dat  oliën zouden kunnen helpen. Ik had toen echter geen idee welke olie voor mij het beste zou werken. Ik gebruik nu drie soorten olie die ik afwissel.

Jojoba- olie

Ik heb twee favoriete olie soorten en jojobo olie is één daarvan. Het was ook de eerste olie die ik gebruikte om mijn wimpers terug te laten groeien voordat ik overstapte naar een andere olie. Jojoba-olie is een hydraterende olie met geweldige regeneratieve eigenschappen. Jojobo-olie is waarschijnlijk ook de meest populaire olie voor wimpergroei. Het hydrateert de wimpers niet alleen, maar deze olie beschermt ook de haarfollikels waardoor de wimpers natuurlijk langer en dikker kunnen groeien voordat ze uit kunnen vallen.

Hoe?

Maak je ogen en de huid eromheen schoon zodat het schoon is van make-up en/of andere producten. Breng een beetje zuivere jojoba-olie aan op een wattenstaafje en plaats dit op de aanzet van je wimpers. Doe hetzelfde met je wenkbrauwen.

Ik gebruik de biologische Jojoba-olie (118 ml) van Now Foods

Castor olie

Castor olie werkt geweldig om langere wimpers en vollere wenkbrauwen te laten groeien en het is mijn favoriete olie. De reden dat ik met jojoba-olie begon is dat ik niet wist dat castor olie een beter resultaat zou geven. Castor olie is een populaire olie dat vaak gebruikt wordt om de groei van niet alleen wimpers en wenkbrauwen, maar ook (hoofdhuid) haar te bevorderen.

Deze dikke olie bevat gunstige ontstekingsremmende, anti-schimmel en antibacteriële eigenschappen. Het is een rijke olie dat niet alleen een hydraterend effect heeft, maar ook bevat castor olie onder andere mineralen en is het hoog in unieke vetzuren die de wimpers en wenkbrauwen voeden en versterken. Castor olie verhoogt ook de circulatie en dat is cruciaal voor het bevorderen van alle soorten haargroei.

Er zijn twee soorten castor olie die ideaal zijn voor langere wimpers en dikkere wenkbrauwen. De meest voorkomende soort is de koud geperste olie met een lichte kleur en een milde aroma. De andere soort  castor olie (erg populair voor wenkbrauw- en wimpergroei) is de donkere Jamaicaanse zwarte castor olie. Ik gebruik deze het meest, maar wissel af tussen de twee. Ik denk dat het uiteindelijk een persoonlijke voorkeur is voor welke olie je gaat. Wel is het belangrijk om castor olie te kopen die 100% puur en hexaan-vrij is.

Hoe?

Maak je ogen en de huid eromheen schoon van make-up en/of andere producten. Breng de castor olie aan van de wortels van de wimpers tot aan de uiteinden van de wimpers met een wattenstaafje of een schone mascara borsteltje. Je hebt maar een druppel of twee per oog nodig. Herhaal dit proces minstens een paar keer per week.

Ik gebruik deze hexaan-vrije castor olie van Amazon, maar in Nederland is dit ook een goede optie.

Ik gebruik deze donkere Jamaicaanse zwarte castor olie

Lavendel olie en/of kokosolie

Lavendel olie gebruik ik wanneer ik de resultaten die ik heb bereikt wil behouden. Lavendel olie staat er  echter ook om bekend dat het de haargroei aanzienlijk kan verbeteren. Ik gebruik graag mijn DIY serum. Dit is een makkelijk aan te brengen wimpers- en wenkbrauwen serum. Het is een eenvoudig recept met lavendelolie en kokosolie.

Uit een studie bleek dat bij 86 patiënten die lavendel gebruikten om haaruitval te behandelen, meer dan 44% een aanzienlijke groei opmerkten, zoals bepaald door fotografische beoordeling. De mate van verbetering was significant.

Kokosolie is een perfecte olie om lavendel olie mee te mengen omdat het rijk aan voedingstoffen is en het is antibacterieel. Als ik lui ben, gebruik ik alleen kokosolie.

Hoe?

Meng 1/2 theelepel kokosolie met 2-4 druppels lavendel olie en gebruik een wattenstaafje om de olie op de aanzet van je wimpers te brengen tot aan de uiteinden van je wimpers. Doe het zelfde met je wenkbrauwen.

Ik gebruik steeds een ander merk, maar nu gebruik ik deze lavendel olie. En deze kokosolie.

Massage

Zoals je wellicht al merkt is het belangrijkste deel van ieder soort haargroei methode het helpen om de doorbloeding te bevorderen. Oliën zijn een goede manier om dit te doen, maar massages helpen ook goed. Het masseren van het ooglidgebied en het gebied in de buurt van de wimpers is dan de beste manier. Een verhoogde doorbloeding en circulatie staat gelijk aan een betere haar/wenkbrauw /wimper groei. Dit vergt verder niet veel uitleg en zoals je wellicht al hier hebt gelezen doe ik dit ook voor mijn haar als ik het een snelle groei boost wil geven. Het is ook heerlijk ontspannend!

Hoe doe je dit?
Met je schone vingers masseer je zachtjes langs de wimpers het ooglid (gebied).

Zoals bij alle natuurlijke beauty methoden kun je geen wonderen verwachten in een korte tijd. Het vergt wat tijd (en geduld) en in mijn geval duurde het 2-3 maanden om een merkbaar verschil te zien. Het is nu een gewoonte geworden dat bij mijn avond routine hoort. Ik vergeet het soms en ik ben er ook weleens enkele maanden mee gestopt, maar elke keer heb ik gemerkt dat vooral mijn wimpers dan minder dik en lang zijn.

Als je moeite hebt met het vinden van een natuurlijke en effectieve manier om dikkere wenkbrauwen en langere wimpers te groeien, dan hoop ik dat dit artikel je helpt. Als je zelf tips hebt, laat het me dan weten in onderstaande reacties!

Dit artikel bevat affiliate links.