Deze gepofte quinoa cups zijn een ware traktatie! Dit is het snelste recept om bijna zonder enige moeite een heerlijke chocolade snack te maken. Heerlijke luchtige chocolade cupjes met gepofte quinoa.
Dit artikel bevat affiliate links.
Denk aan chocolade, maar dan ook weer niet pure chocolade. Ze doen me een beetje denken aan de Bros chocolade die ik vroeger at. Ik was gek op Bros. Voor een ware zoetekauw zonder tijd, is dit recept echt iets voor jou. Het is super snel klaar, veel sneller (en gezonder) dan wanneer je de moeite zou nemen om naar de winkel te gaan om een snack te halen. De smaak is chocolade (zoals Bros), maar de gepofte quinoa doet het ook erg denken aan een krokante rijst traktatie.
Wat heb je nodig voor gepofte quinoa cups?
Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig om deze heerlijke cupjes te maken. Eén van de ingrediënten is gepofte quinoa. Gepofte quinoa? Geen zorgen, je kunt gepofte quinoa gewoon in de (bio) winkel kopen (zoals ik deed) of online. Je kunt het natuurlijk ook zelf maken.
Als je besluit om deze heerlijke gepofte quinoa cupjes te maken, zou ik dat graag willen weten! Laat hieronder een reactie achter of op social media met #thegreencreator
Gepofte quinoa cupjes
- Prep Time: 5
- Cook Time: 30 mins
- Total Time: 35 minutes
- Yield: 6 (medium) cupcake vormpjes 1x
- Category: snack, zoet, tussendoortje
- Method: vriezer
- Diet: Vegan
Description
Deze gepofte quinoa cups zijn een ware traktatie! Dit is het snelste recept om bijna zonder enige moeite een heerlijke chocolade snack te maken. Heerlijke luchtige chocolade cupjes met gepofte quinoa.
Ingredients
- 9 tot 10 eetlepels gepofte quinoa
- 3 eetlepels rauwe cacao poeder
- 5 eetlepels pure ahornsiroop (of honing voor niet-veganisten)
- 3 eetlepels kokosolie
- optioneel: 1 eetlepel amandel boter (of een andere noten boter)
- kleine cupcake vormpjes
Instructions
- Plaats de kokosolie, cacaopoeder, ahornsiroop in een pan en verwarm enkele minuten op laag vuur totdat alles gesmolten is. Eenmaal volledig gesmolten giet je alles over de gepofte quinoa en roer je alles goed door. Alle gepofte quinoa moet bedekt zijn met chocolade.
- Giet het mengsel in kleine cupcake houders en plaats in de vriezer voor ongeveer 30 minuten.
- Serveer en geniet!
Notes
Je kunt deze cupjes een week in de koeling bewaren.
photos by the green creator (c) (copyright)
Indien je amandelboter wil toevoegen moet dit dan mee in de pan?
Ja dat kan, dit kun je in de pan doen waar je alles mengt 🙂
Ik heb ze gemaakt met amandelboter erbij. Lekkere snack!
Moeten ze na dat half uurtje bewaard worden in de vriezer of ergens anders?
🙂 heerlijk he! Ik bewaar ze in de koelkast 🙂
Je website is echt super!
Bedankt ook om steeds te reageren op al mijn vragen 🙂
Echt al veel bijgeleerd op korte tijd.
Ah dank je wel! 🙂 graag gedaan!! 😀
Ziet er erg leuk uit! Kan het ook met kokosbloesemsuiker in plaats van agavesiroop?
Hi Rianne, dat zou wel moeten lukken. Als het maar een beetje plakkerig is, dus eventueel kun je wat water toevoegen. Een heeeeel klein beetje maar 🙂
Bedankt voor jouw reactie, ik ga het uitproberen!
Ik heb m gemaakt met gepofte amarath, ook heel lekker!!
Oh lijkt me ook heerlijk!! 🙂
Misschien een domme vraag maar hoe maak je gepofte quinoa? Of koop je dat kan-en-klaar? Groetjes
Hi Sandra,
Helemaal geen domme vraag 🙂 Ik heb het gepoft gekocht, maar je kunt het zelf ook maken inderdaad 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=xpZP4jGgV7Q
Groetjes!
Bianca
Valuable information. Lucky me I found your site by accident, and I am shocked why this accident did not happened earlier! I bookmarked it. kgaddeegkgkdagcc
Hey Bianca,
ik kocht voor het eerst gepofte quinoa in de biowinkel (merk Priméal) maar vond die niet echt krokant.
Is het normaal dat gepofte quinoa niet super krokant is? Of hangt dat af van het merk?
Bedankt voor je antwoord!
Hi Karo,
Dat kan best per merk verschillen. Het is op zich wel normaal dat het niet super krokant is. Het is bijvoorbeeld niet zo krokant als rauwe cacao stukjes (nibs), maar nog wel knapperig.
Hopelijk helpt dit.
Groetjes,
Bianca
Net gemaakt, super lekker!
Yay! Dank voor je feedback!