Your cart

+Recepten Snacks & Zoet

Dubbel Dip Chocolade Amandel Dadels

Ga naar recept
Double Dipped Almond Stuffed Chocolate Dates

Ik vind het heerlijk om te experimenteren met zoete recepten, maar voor een snelle zoete snack ben ik gek op de dadel. Ze zijn zo heerlijk zoet. Tijdens de feestdagen of wanneer ik bezoek heb maak ik vaak deze heerlijke dubbel dip chocolade amandel dadels. Zelfs als ik een toetje heb gemaakt bied ik deze dadels aan en binnen een paar minuten zijn ze verdwenen.

Deze met chocolade bedekte gevulde dadels zijn makkelijk om te maken en laten altijd een goede indruk achter (vind ik…). De Medjool dadel is op zichzelf al een geweldige, natuurlijke, zoete traktatie, maar bijna alles wat zoet is wordt alleen maar beter met wat knapperigheid en een laagje chocolade, vind je ook niet?

Je zou hier normale dadels kunnen gebruiken, maar deze zijn niet zo groot en zacht als Medjool dadels. 

Als je geen fan bent van amandelen, kun je ze vervangen door een andere noot. Dit recept is ook heerlijk met walnoten, pistachenoten, macadamia, cashewnoten of hazelnoten.

Als jij ook deze dubbel dip chocolade amandel dadels gaat maken, zou ik dat graag willen weten! Laat een reactie achter of laat het me weten op Facebook of Instagram. Oh en vergeet niet om je foto #thegreencreator te taggen op Instagram. Ik zou graag je creaties terug!

Double Dipped Almond Stuffed Chocolate Dates

Dubbel Dip Chocolade Amandel Dadels
 
Prep time
Cook time
Total time
 
Deze dubbel dip chocolade amandel dadels zijn een ware traktatie en heel makkelijk om te maken. Er gaat niets boven de zoetheid van dadels met de knapperigheid van noten en chocolade.
Author:
Recipe type: snack, zoet, dessert, lekkernij
Cuisine: vegan, glutenvrij, zuivelvrij, plantaardig, vegetarisch
Serves: 5
Ingredients
  • 5 Medjool dadels
  • 5 amandelen, in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels cacao / cacaopoeder
  • 200 gr donkere (+ 75%) chocolade
  • 5 theelepels amandelboter (als dit al knapperige amandelboter is kun je de amandelen achterwege laten)
Instructions
  1. Open de Medjool dadel in de lengte en verwijder de pit. Probeer de dadel in het midden te splitsen, maar het maakt niet zoveel uit als dit niet lukt.
  2. Duw de amandel stukjes en amandelboter in het midden of gebruik knapperige amandelboter, vouw de dadel terug en knijp zacht om te sluiten.
  3. Plaats 5 minuten in de vriezer terwijl je de chocolade smelt maakt.
  4. Smelt de donkere chocolade in een kom boven een pan met kokend water.
  5. Dip alle dadels in de chocolade. Dompel en rol de dadels in de chocolade of giet de chocolade er overheen met een lepel terwijl je de dadel met een vork vasthoudt.
  6. Plaats op een bord en plaats terug in de vriezer voor tenminste 20 minuten.
  7. Bedek opnieuw in chocolade.
  8. Zet weer in de vriezer om hard te laten worden.
  9. Bewaar in de koelkast aangezien ze zullen smelten als je ze lang buiten de koeling bewaard.
  10. Bestrooi met cacaopoeder voor het serveren.
Notes
Je kunt de dip verdrievoudigen of verviervoudigen als je een dikkere chocolade omhulsel wilt. Ik vind twee keer in chocola dippen genoeg.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Mariëlle
    december 30, 2017 at 10:58 am

    Ik ben niet zo’n dadel fan, maar het ziet er eigenlijk wel goed uit!

    • Reply
      Bianca
      januari 9, 2018 at 1:10 pm

      Ja echt heerlijk dit! Zelfs als je niet zo gek bent op dadels 😉

    Leave a Reply

    Rate this recipe:  

    Lees vorig bericht:
    Thick Chocolate Porridge
    Dikke Chocolade Pap

    Om heel eerlijk te zijn heb ik waarschijnlijk vaker zoete boekweit gemaakt dan hartige  boekweit. Als je boekweit inzet voor...

    Sluiten