Super Snack Balletjes

Bliss balls, energy balls, energy bites…we kennen ze allemaal inmiddels wel. De afgelopen tijd had ik alle energy en bliss ballen van de wereld nodig. Grote veranderingen, een verhuizing en enorm veel werk zorgden ervoor dat ik moeite had om altijd gezond te blijven eten. Vegan eten is altijd mogelijk, echt altijd. Maar gezond vegan eten, dat is een andere zaak. Tijdens mijn verhuizing zag ik hoe de verhuismannen een hap namen van een Turks broodje of een kip saté en ja wat doe je dan? Ik ben naar de dichtbijzijnde burger restaurant gegaan en heb met mijn meest charmante glimlach gevraagd of ik de vegan burger mee kon nemen. Gezond? Nope.

En dan de snacks. Deze had ik hard nodig! Er zijn genoeg juice bars in de buurt, maar echt iets on the go was toch nog makkelijker om zelf te maken.

Ik heb deze Super Snack Balls al twee keer gemaakt. Ze zijn onwijs lekker, erg vullend en geven je urenlang energie. Precies wat ik nodig had.

Voor ongeveer 11 Super Snack Balls heb je het volgende nodig.

  • 1 kop medjool dadels (zonder pit)
  • 1 kop walnoten
  • half theelepel kokos olie
  • half theelepel chia zaden
  • half theelepel hennepzaden (bijenpollen zouden ook een goed alternatief kunnen zijn)

Mix alles in een foodprocessor en maak er mooie ronde balletjes van. Je kunt ze direct opeten, maar dan vallen ze wel erg zwaar op de maag en zijn ze ook nog eens erg plakkerig. Het is beter om ze minstens een uurtje in de vriezer te zetten voordat je ze eet.

Go go Super Snack Balls!

super snack balls

photos and text by the green creator (c) (copyright) 

2 gedachten over “Super Snack Balletjes”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.