Description
Een makkelijk recept voor glutenvrije veganistische wafels, zonder toegevoegde olie. Gezond, natuurlijk gezoet, olievrij en geweldig met fruit en yoghurt! Perfect voor het ontbijt of brunch.
Ingredients
Scale
- 1 eetlepel gemalen lijnzaad
- 2 eetlepels water
- DROGE INGREDIËNTEN:
- 2/3 kop (100 gram) rijst meel (of volkorenmeel als je gluten niet erg vindtl)
- 1/2 kop (50 gram) havermeel (of ongebleekte bloem als je gluten niet erg vindt)
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1/2 theelepel kaneel
- NATTE INGREDIËNTEN:
- 1 1/4 kop (300 ml) amandelmelk (plus 1–2 eetlepels als het beslag te dik is)
- 1/4 kop (50 gram) ongezoete appelmoes
- 1 eetlepel xylitol of 2 eetlepels ahornsiroop, dadelsiroop of agave nectar (of meer, als je wilt dat je wafels zoeter zijn)
- 1 theelepel vanille-extract
- Voor het serveren:
- Toppings naar keuze zoals fruit en yoghurt
- Wat heb je verder nodig:
- Wafelijzer* of wafelvormen*
Instructions
- Meng de gemalen lijnzaad en water in een klein kommetje. Zet opzij voor ongeveer 10 minuten.
- Meng de droge ingrediënten in een kom tot ze goed gecombineerd zijn.
- Voeg in een andere grotere kom alle natte ingrediënten toe en roer om te combineren.
- Voeg de droge ingrediënten toe aan de kom met de natte ingrediënten, samen met het lijnzaadmengsel. Roer om te combineren.
- Verwarm je wafelijzer of je oven voor als je de wafelvormen gebruikt. Giet het wafelbeslag in het wafelijzer of in de wafelvormen.
- Optioneel voor perfecte wafels, spuit het wafelijzer of de wafelvormen heel licht in met olie.
- Gebruik ongeveer een half kopje beslag per wafel om ongeveer 4-6 wafels te maken.
- Serveer met (kokos) yoghurt en fruit.