Hoe Maak Je Notenmelk met een Juicer

Ik maak mijn amandelmelk altijd met een krachtige blender en een notenmelkzak, totdat ik me laatst bedacht dat er nog een andere manier is. Een geweldig apparaat dat dit alles kan doen zonder een notenmelkzak of blender. Hoe maak je notenmelk met een juicer ? Want dat kan dus gewoon.

Je kunt amandelmelk maken zonder een notenmelkzak en blender. Met een sapcentrifuge kan het namelijk ook!

Een juicer kan hetzelfde doen! De beste modellen zijn de Omega of Hurom, omdat ze goed filteren tijdens het juicen.

Hoe Maak Je Notenmelk met een Juicer

Voor dit artikel koos ik voor amandelen, maar voel je vrij om andere noten te gebruiken. Natuurlijk heb je ook een juicer nodig. Ik gebruik de 2e generation Hurom juicer.

Doe de ongezouten / ongebrande noten (min of meer 200 gram) in een grote beker of kom.

Giet een flinke hoeveelheid koud water bij de noten. De amandelen moeten goed worden bedekt met water. Laat de noten een nacht weken of in ieder geval minstens 8 uur. Dit is vrij belangrijk. Als je dit niet doet blijven de noten te hard en kun je de juicer beschadigen. Het weken zal de noten namelijk zacht genoeg maken om te juicen en een goede melk te maken.

Hurom Nutmilk

De volgende dag giet je het water af en spoel je de noten grondig met schoon water. Zorg ervoor dat je spoelt totdat het water helder is.

Hurom Nutmilk

Voeg vers water in de kom van geweekte en schone noten. Hoe meer water je toevoegt des te lichter de melk zal zijn, maar voeg vooral niet te veel toe. Begin met slechts een kopje. Je kunt altijd meer water toevoegen als de juicer eenmaal draait.

Nu is het tijd om de noten te juicen!

Wanneer de juicer aanstaat, schep je een pollepel vol amandelen en water in de bovenkant van de juicer. Voeg langzaam meer toe. Doe dit niet te snel want dan zal de juicer vastlopen.

Hurom Nutmilk

That’s it! Perfect romige notenmelk.

Hurom Nutmilk
Hurom Nutmilk

”Maar ik heb geen juicer!”

Geen paniek. Als je niet een juicer hebt met een goede zeef of dat goed de pulp kan afscheiden, dan juice je de noten met de juicer die je hebt en haal je de melk na afloop door een notenmelkzak . Hier kun je lezen hoe je een notenmelkzak gebruikt.

Als je eenmaal heerlijke amandel melk hebt gemaakt, kun je er nog een (zoete) smaak aan toevoegen. Dit hoeft natuurlijk niet.

Pure amandel melk is heerlijk, maar hier zijn heerlijke opties om de melk op een gezonde en natuurlijke manier zoeter te maken:

 • Voeg kokos suiker toe
 • Voeg een theelepel vanille-extract toe
 • Voeg een theelepel rauwe cacao toe om een chocolade amandelmelk te creëren
 • Je kunt de amandelmelk in de blender blender met een banaan, dadels en/of fruit om zo een amandel milkshake of smoothie te maken.
 • En mijn favoriet zijn de geweekte dadels. Voor een lichte zoete melk week ik samen met de amandelen 2-4 dadels. Ik voeg ze tijdens het juicen toe bij de amandelen en water.

Amandelmelk kan enkele dagen in de koelkast worden bewaard. Eigenlijk gelden hier dezelfde regels als voor het bewaren van sappen en smoothies. Dus vul de glas of fles zoveel mogelijk tot de rand en sluit het goed af. Gelijk de koelkast in en je kunt de melk prima 2 tot 3 dagen bewaren.

Welke notenmelk is jouw favoriet? Heb je ooit geprobeerd notenmelk met een juicer te maken?

Vermelding van gelieerde links:
Dikgedrukte en onderstreepte woorden zijn affiliate links. Lees er hier meer over.

4 gedachten over “Hoe Maak Je Notenmelk met een Juicer”

  • Hi Cynthia,

   Klopt, en de mogelijkheden zijn eindeloos 🙂
   Je kunt het als amandel bloem gebruiken in recepten. Je kunt er crackers en koekjes van maken of een lekkere hartige spread. Ik rol er vaak energie balletjes van 🙂

   Groetjes,
   Bianca

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.