De nieuwe make-uplijn van Dr. Hauschka

2017 is nu al een mooi jaar voor Dr. Hauschka. Dr. Hauschka bestaat dit jaar niet alleen vijftig jaar, maar ook is Dr. Hauschka Cosmetica gelanceerd. Dit betekent dat er na vijf jaar werk nu een compleet herziende Dr. Hauschka make-uplijn is. Ik vond het een eer dat ik als één van de eerste de nieuwe make-uplijn van Dr. Hauschka uit mocht proberen.

Ik interviewde ook de internationale make-up visagist van Dr. Hauschka en het resultaat kun je in deze video terugzien.

Ik ken Dr. Hauschka met name van de prachtige huidverzorgingslijn. De rozen crème is mijn favoriet en in de zomer ben ik echt gek op de getinte dagcrème. Wat een prachtig product! Ik was dus dolblij toen ik aanwezig mocht zijn bij het pers event eerder dit jaar in Amsterdam.

Zoals je in dit artikel al hebt kunnen lezen, is make-up niet iets nieuws voor mij. Sterker nog, ik heb vrij lang als visagiste gewerkt tijdens mijn studententijd. Ik merk dan ook dat ik (hierdoor) best kritisch ben. Vooral als het om lippenstift gaat is het een lastige taak om een goede en zo natuurlijk mogelijke versie te vinden. Ik was dan ook erg nieuwsgierig toen ik de rode lippenstift van de nieuwe make-up lijn van Dr. Hauschka mocht uitproberen. Tijdens de presentatie werden hier nogal lovende woorden over gesproken.

Verder heb ik ook de foundation en de colour correcting powder uitgeprobeerd. Wat een ontdekking! Je huid (je grootste orgaan) dichtgooien met lichaam verstorende ingrediënten is nu echt verleden tijd. Ik geloof heilig dat de schadelijke ingrediënten die we nu bijvoorbeeld in de meeste lippenstiften terug vinden over een paar jaar echt uit den boze zijn. Lood in je lippenstift? Zo 2014! En Dr. Hauschka heeft hiermee echt de eerste stappen gezet. De producten brengen heerlijk aan, dekken goed, ruiken goddelijk en blijven lang zitten.

Dr. Hauschka heeft maar liefst 83 (!) make-up producten gelanceerd en ik wil nu ALLES proberen! Dr. Hauschka heeft bewezen dat ”groene beauty’” ook betekent dat je mooie rode lippenstift kunt dragen in plaats van een lippenbalsem met een vage rode kleur dat na drie slokjes thee al weer verdwenen is. Ook de andere producten zijn geweldig. Zo is de colour correcting powder een favoriet van me geworden. Het vermindert roodheid en donkere kringen rond je ogen. Ook zorgt het voor een mooie, frisse teint. Deze poeder bevat licht reflecterende minerale pigmenten en heilzame plantenextracten (zoals wondklaver en toverhazelaar) en dit zorgt voor een mooie egale teint.

Het draait allemaal om de heilzame planten

Het hart van Dr. Hauschka is een tuin met heilzame planten, direct achter hun hoofdgebouw in het Duitse Eckwälden. Op ca. 4,5 hectare kweken ze op biologisch-dynamische wijze ongeveer 150 verschillende heilzame planten. Ze telen eigen zaaigoed en kweken ook hun eigen zaailingen.

Dr. Hauschka gaat uit van de helende en verzorgende krachten van ons eigen huid en make-up dient dit niet te verstoren, maar juist te ondersteunen.

Alle producten van Dr. Hauschka zijn niet alleen biologisch, er worden ook geen chemische toevoegingen gebruikt. Natuurlijk zijn alle producten ook dierproefvrij. Heilzame planten vormen de basis van alle producten en dit klinkt mij als muziek in de oren.

Wil jij ook graag de nieuwe make-up collectie uitproberen? Dat kan! Neem dan een kijkje op de website van Dr. Hauschka of kijk hier voor verkoopadressen bij je in de buurt.

 

2 gedachten over “De nieuwe make-uplijn van Dr. Hauschka”

  1. Ik heb ook twee prachtige producten van Dr. Hauschka mogen ontvangen. Ik vind het oprecht een super mooi merk maar ik vind het wel jammer dat er weinig vegan opties zijn. Helaas is de lipstick die ik heb aangeschaft ook niet vegetarisch. Dat vind ik best jammer.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.