Hoe bewaar je een sap of smoothie

Ik krijg vaak de vraag: hoe bewaar je een sap of smoothie? En natuurlijk…. vers is altijd beter! Vooral als het gaat om een sap (niet gemaakt met een slowjuicer maar met een sapcentrifuge), is het beter om de sap gelijk op te drinken. Maar bij een smoothie waar de vezels nog in zitten, is dit iets anders. Een extra smoothie in de koeling voor later is ideaal.

Over het algemeen kun je een smoothie langer bewaren dan een sap. Normaal kun je een sap (gemaakt met een slowjuicer) ongeveer 12 uur bewaren met behulp van onderstaande tips, terwijl je een smoothie tot 24 uur kunt bewaren. Gebruik altijd je verstand. Rare geur? Rare donkere kleur? Drink het niet.

how to save a smoothie for later

Hoe bewaar je een smoothie of sap?

Bewaar de smoothie of sap in een glazen pot of fles met een luchtdicht deksel (zoals een Mason jar). Vul de pot of fles helemaal tot de rand zodat je voorkomt dat er lucht bijkomt. Lucht oxideert de voedingsstoffen (dit zal de smoothie/juice minder voedzaam maken). Draai de pot goed dicht en zet het onmiddellijk in de koelkast.

store smoothie

Bonus: Voeg citroensap toe aan de smoothie of sap. Dit werkt als een ”conserveermiddel” en de extra vitamine C zal ook voor minder oxidatie zorgen.

Geniet van je groene smoothie of sap!