De jade roller

Enige tijd geleden vroeg ik op social media of jullie weten wat dit is. Sommigen van jullie wisten precies waar deze handige ‘tool’ voor is. Voor anderen leek dit (net als voor mij toen ik het voor het eerst zag) net op een verf roller. Dus wat is dit? Het is een ‘beauty tool’ of eigenlijk een roller met aan beiden kanten een stukje rollende jade steen dat je letterlijk over je gezicht heen rolt. Jade is een edelsteen met helende eigenschappen. Dit is geen trend dat recentelijk is opgedoken, de jade roller wordt namelijk al eeuwen door de Chinezen gebruikt voor een glad, jeugdig uitziende huid. Ik heb de jade roller ongeveer 5 weken geprobeerd en deel graag mijn ervaring met jullie.

Wat doet de jade roller?

De jade roller schijnt het volgende te doen:

  • verbetert de bloed circulatie en zorgt voor een gezonde teint
  • verbetert de elasticiteit van de huid
  • ondersteunt de lymfedrainage en afvoer van afvalstoffen
  • helpt rimpels verminderen
  • vermindert donkere kringen en wallen onder de ogen
  • vermindert plekjes op de kin en kaaklijn die veroorzaakt zijn door ophoping van afvalstoffen
  • de verkoelende werking van Jade verfijnt grove poriën

Nogal indrukwekkend! Dit moest ik even uitproberen.

Hoe gebruik je de jade roller?

Om de jade roller te gebruiken, hoef je eigenlijk alleen maar met de roller over je gezicht te rollen. Je rolt omhoog en naar buiten toe op je gezicht en hals. Je “lift” letterlijk de huid en rolt de rimpels en onzuiverheden uit je huid.
Dit filmpje hieronder laat precies zien hoe je de roller moet gebruiken.

Zoals ik al eerder zei, heb ik de jade roller ongeveer vijf weken gebruikt. Alhoewel ik een beetje sceptisch begon, ben ik nu toch best wel gek op de roller. Het voelt ontzettend ontspannend om te gebruiken. Hier zijn enkele voordelen die ik al heb kunnen ervaren.

De directe effecten

Ik gebruik de roller na het aanbrengen van mijn dagcrème en direct merkte ik dat mijn huidverzorging zoveel beter en sneller werd geabsorbeerd. Ook mijn huid had een betere doorbloeding dat onder andere zorgde voor een mooie natuurlijke blos.

Ik merkte ook dat wanneer ik wakker werd met een wat opgezwollen gezicht of wallen, de jade roller de perfecte oplossing blijkt te zijn. Even rollen en weg zijn ze! Om de een ​​of andere reden is de jade steen altijd koel, waar je de jade roller ook opbergt. De koude steen zorgt voor een lekker fris en wakker gevoel in de ochtend. Het was dan ook mijn favoriet om de roller in de ochtend te gebruiken. Ik heb ook de kleinere jade steen aan de andere zijde van de roller gebruikt voor rond mijn ogen en wenkbrauwen. Het voelt echt verfrissend. Je hebt de jade roller in twee maten, de grote en de dubbele, met een speciale kleine roller voor de ogen. De jade roller koop je onder andere hier.ir?t=thegrecre0a 20&l=am2&o=1&a=B00MXF3L06

Heb jij ervaring met de jade roller? Sommige schoonheidssalons maken gebruik van de roller. Vaak gebruiken ze dan twee rollers tegelijk voor een behandeling. Wat een genot moet dat zijn!

photos by the green creator (c) (copyright)