Your cart

+Recepten Ontbijt & Brunch

Appelcrumble met Eat Natural Absolutely Nuts Muesli

Ga naar recept

Deze appelcrumble met Eat Natural Absolutely Nuts muesli staat minstens 2 keer per week op het menu. Als ontbijt, maar ook als dessert is dit recept heerlijk! Ik kom de winter wel door met deze muesli, appels en wat specerijen.

Appelcrumble met Eat Natural Absolutely Nuts Muesli

Als er een nieuwe vegan muesli op de markt is heb je al snel mijn aandacht. Muesli is zo heerlijk veelzijdig. Sinds kort heeft Eat Natural ook een heerlijke vegan muesli variant met pinda’s, amandelen en kokosnoot oftewel Absolutely Nuts Super Granola. Na een kommetje (ok, enkele kommetjes) Eat Natural muesli met havermelk (zo lekker!) wilde ik een seizoensreceptje maken met deze muesli.

In het nieuwe seizoen met een overvloed aan appels, warme ontbijtjes en heerlijk geurende verwarmende specerijen is er geen beter recept dan een warme appelcrumble met krokante muesli. Warme appels zijn uitstekend te combineren met noten, zaden en specerijen zoals kaneel en kruidnagel. Eigenlijk kun je geen fouten maken met dit recept.

Appelcrumble met Eat Natural Absolutely Nuts Muesli

Eat Natural Absolutely Nuts Muesli

Het fijne van dit recept is dat je niet zo hoeft na te denken over de smaak en combinatie van ingrediënten. De Eat Natural Absolutely Nuts Muesli bevat namelijk van alles net genoeg. Zo bevat het 17% pinda’s, 12% volkoren haver, 10% geschaafde kokosnoot, maar ook wat boekweit, amandelen, lijnzaad, speltvlokken en de muesli is gezoet met kokosbloesem nectar en dus vrij van witte geraffineerde suikers of honing (niet vegan). Je hebt dus eigenlijk alleen maar wat specerijen nodig en appels. Deze heerlijke muesli is een uitbreiding op de Super Granola van Eat Natural. Kijk dus even of je de juiste muesli variant te pakken hebt in de winkel, want dit is dus een nieuwe vegan variant. Yay!

Wist je dat deze muesli peulvruchten bevat? Kun jij het in bovenstaande lezen? Precies! Pinda’s! Pinda’s zijn namelijk eigenlijk geen noten, maar peulvruchten.
Appelcrumble met Eat Natural Absolutely Nuts Muesli
Deze vegan muesli bevat lekker veel vezels en is gemaakt met de best mogelijke ingrediënten volgens de waarden van Eat Natural. De muesli wordt in kleine batches gemaakt en bevat geen rare ingrediënten zoals kleurstoffen en andere toevoegingen. Ook is deze muesli langzaam geroosterd en echt super krokant. Ik ben dol op alles wat krokant is! In dit recept wordt de muesli overigens nogmaals kort geroosterd. Hemels!
Appelcrumble met Eat Natural Absolutely Nuts Muesli

Je kunt in dit recept ander fruit gebruiken of een mix van vruchten. Zo zijn bessen heerlijk, maar ook peren of pruimen zijn heerlijk uit de oven. Ik vind kruidnagel en kaneel heerlijk, maar ook hier kun je bijvoorbeeld gaan voor een speculaas kruiden mix als je dat lekker vindt.

Appelcrumble met Eat Natural Absolutely Nuts Muesli

Ik serveer deze appelcrumble het liefst als ontbijt met kokos- of amandel yoghurt. Echt hemels! Ik ga het de volgende keer als dessert met vegan ”roomijs” serveren. Ik heb zo een flauw vermoeden dat ik hier wel punten mee ga scoren bij mijn bezoek.

Deze Appelcrumble met Eat Natural Absolutely Nuts Muesli is:

zacht
verwarmend
comfort food
precies zoet genoeg
krokant
een lekker warm herfstrecept door de specerijen
heerlijk als ontbijt of dessert

Appelcrumble met Eat Natural Absolutely Nuts Muesli

Appelcrumble met Eat Natural Absolutely Nuts Muesli

Ben jij ook zo een fan van warme appels in de herfst? Als jij dit recept ook gaat maken, laat het me weten! Hier onder dit recept door een reactie achter te laten, dit recept te beoordelen of maak een foto van je creatie en tag #thegreencreator op Instagram. Ik ben reuze benieuwd naar je creatie!

Appelcrumble met Eat Natural Absolutely Nuts Muesli
 
Cook time
Total time
 
Een heerlijke vegan appelcrumble ontbijt of dessert met de Vegan Eat Natural Absolutely Nuts Muesli. Natuurlijk gezoet en zo klaar! Zachte, warme, gekruide appels onder een knapperig laagje muesli. Herfst op z'n best.
Author:
Recipe type: dessert, ontbijt, toetje, nagerecht,
Cuisine: vegan, plantaardig, veganistisch, vegetarisch
Serves: 2
Ingredients
  • 2 grote appels, biologisch indien mogelijk. Ik gebruikte Granny Smith of Honey Crisp appels
  • sap van een halve citroen of limoen
  • 1 tot 1½ theelepels kaneel of naar smaak
  • 200 ml water
  • een snufje gemalen gemberpoeder (optioneel)
  • een snufje kruidnagel
  • optioneel: speculaas kruiden naar smaak in plaats van de kaneel, kruidnagel en gemberpoeder

  • ter servering:
  • yoghurt naar keuze (ik serveerde dit met amandel yoghurt)
  • meer fruit zoals vijgen
  • en indien gewenst naar smaak zoet zoals kokossuiker of ahorn siroop (wellicht als dessert een optie)
Instructions
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de appels, snijd in driekwart, verwijder het klokhuis en snijd de appels doormidden in de lengte om wat dunnere plakjes te krijgen. Heel precies en/of heel dun is niet nodig.
  3. In een ovenschaal meng je de appels met de specerijen, water en citroensap. Meng goed door.
  4. Bak gedurende 15-20 minuten (onbedekt) of tot de appels gaar en zacht zijn. Houd een oogje in de zeil want ze worden snel appelmoes. Als de appels te droog zijn voeg je een klein beetje water toe. In de laatste 2-3 minuten besprenkel je de appels met een ruime hoeveelheid muesli. Als de appels vork zacht zijn (vooral in het midden van de schaal) zijn ze klaar.
  5. Dit recept is het lekkerst vers en warm uit de oven met bijvoorbeeld wat yoghurt en vers fruit of met ijs als dessert. Je kunt eventuele restjes echter gerust nog enkele dagen in de koelkast bewaren. Verwarm voor het serveren gewoon weer even kort in de oven op 180 graden.

 

Dit artikel is in samenwerking met Eat Natural geschreven. Bedankt voor je steun aan merken zoals Eat Natural die niet alleen producten op de markt brengen waar ik blij van word, maar die ook helpen The Green Creator mogelijk te maken. Alle tekst en meningen zijn 100% van mijzelf.
 

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Rate this recipe:  

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees vorig bericht:
Corn Celery Salad with Dill and Vegan Yogurt Sauce
Maïs Selderiesalade met Dille en Veganistische Yoghurt Saus

Alhoewel ik dit recept in shorts met slippers schrijf ben ik er vrij zeker van dat de herfst niet lang...

Sluiten