Print
Appelcrumble met Eat Natural Absolutely Nuts Muesli

Appelcrumble met Eat Natural Absolutely Nuts Muesli

  • Author: The Green Creator
  • Cook Time: 20 mins
  • Total Time: 20 mins
  • Yield: 2 1x
  • Category: dessert, ontbijt, toetje, nagerecht,
  • Cuisine: vegan, plantaardig, veganistisch, vegetarisch

Description

Een heerlijke vegan appelcrumble ontbijt of dessert met de Vegan Eat Natural Absolutely Nuts Muesli. Natuurlijk gezoet en zo klaar! Zachte, warme, gekruide appels onder een knapperig laagje muesli. Herfst op z’n best.


Scale

Ingredients

  • 2 grote appels, biologisch indien mogelijk. Ik gebruikte Granny Smith of Honey Crisp appels
  • sap van een halve citroen of limoen
  • 1 tot 1 1/2 theelepels kaneel of naar smaak
  • 200 ml water
  • een snufje gemalen gemberpoeder (optioneel)
  • een snufje kruidnagel
  • optioneel: speculaas kruiden naar smaak in plaats van de kaneel, kruidnagel en gemberpoeder
  • ter servering:
  • yoghurt naar keuze (ik serveerde dit met amandel yoghurt)
  • meer fruit zoals vijgen
  • en indien gewenst naar smaak zoet zoals kokossuiker of ahorn siroop (wellicht als dessert een optie)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de appels, snijd in driekwart, verwijder het klokhuis en snijd de appels doormidden in de lengte om wat dunnere plakjes te krijgen. Heel precies en/of heel dun is niet nodig.
  3. In een ovenschaal meng je de appels met de specerijen, water en citroensap. Meng goed door.
  4. Bak gedurende 15-20 minuten (onbedekt) of tot de appels gaar en zacht zijn. Houd een oogje in de zeil want ze worden snel appelmoes. Als de appels te droog zijn voeg je een klein beetje water toe. In de laatste 2-3 minuten besprenkel je de appels met een ruime hoeveelheid muesli. Als de appels vork zacht zijn (vooral in het midden van de schaal) zijn ze klaar.
  5. Dit recept is het lekkerst vers en warm uit de oven met bijvoorbeeld wat yoghurt en vers fruit of met ijs als dessert. Je kunt eventuele restjes echter gerust nog enkele dagen in de koelkast bewaren. Verwarm voor het serveren gewoon weer even kort in de oven op 180 graden.

Lees vorig bericht:
Corn Celery Salad with Dill and Vegan Yogurt Sauce
Maïs Selderiesalade met Dille en Veganistische Yoghurt Saus

Alhoewel ik dit recept in shorts met slippers schrijf ben ik er vrij zeker van dat de herfst niet lang...

Sluiten