Description
Deze vegan parfait is niet alleen heerlijk maar ook nog eens heel makkelijk te maken en klaar in 20 minuten. Het is een perfect dessert recept met laagjes cashew crème, kersen en veganistische koekjes.
Ingredients
Cashew Crème Laag
- 50 gram cashewnoten, 1 uur geweekt in gekookt en daarna uitgelekt
- sap van 1/2 citroen
- 100 gram gewone dikke veganistische yoghurt
- een snufje zout
- 1 1/2 eetlepels rauwe veganistische suiker (of een andere zoetstof)
Koekjes Laag
- 6 vegan biscuit/ Lotus speculooskoekjes (of vegan biscuitjes met ½ theelepel peperkoekkruiden)
- 1 theelepel vanille
Kersen Laag
- 150 gram kersen, bevroren
- ½ eetlepel maizena
- 30 ml water
- 2 eetlepels rauwe veganistische suiker
Optioneel:
Kaneel
Cacaopoeder
Meer zoetstof als je een zoeter dessert wilt
Instructions
Koekjes Laagje
Voeg de koekjes en de vanille toe aan een kleine keukenmachine. Pulseer tot de koekjes verkruimeld zijn, maar niet helemaal. Je wilt geen meelconsistentie creëren. Een paar brokjes in de mengsel is ideaal. Zet de verkruimelde koekjes opzij voor later.
Cashew Crème Laagje
Week in een kom de cashewnoten minimaal een uur of een nacht in kokend water. Als je een krachtige blender of keukenmachine hebt, kan 30 minuten voldoende zijn om een gladde, romige textuur te creëren.
Als de cashewnoten geweekt zijn, laat ze dan goed uitlekken en plaats ze samen met de yoghurt, het zout en de suiker in een kleine keukenmachine (of blender). Pulseer tot je een gladde, romige consistentie hebt en zet apart.
Kersen Laagje
Voeg in een kleine pan op middelhoog vuur de bevroren kersen toe en roer. Voeg de maizena, het water en de suiker toe als de bevroren kersen een beetje zijn opgewarmd. Roer tot de kersen bijna allemaal uit elkaar vallen. Verwijder de pan van het vuur en zet opzij.
Parfait laagjes
Maak laagjes in een hoge glas. Begin met een laagje verkruimelde koekjes, gevolgd door een laag cashew crème en dan een laagje kersen. Ga door tot je geen cashew crème of kersen meer over hebt. Bestrooi met verkruimelde koekjes voor het serveren.
Deze vegan parfait is het lekkerst als het direct geserveerd wordt. Als je dit van tevoren wilt maken, kan dat een paar uurtjes van tevoren en bewaar de parfait dan in de koelkast.
Equipment
Notes
Zoetstoffen: je kunt voor dit recept ieder veganistische kristalsuiker gebruiken, zoals kokossuiker.
Gebruik een glutenvrij, veganistisch koekjesmerk of muesli om dit recept glutenvrij te maken.
Als je geen speculooskoekjes kunt vinden, kun je zelf de koekjes maken met de toevoeging van ½ theelepel speculaaskruiden.
Houd de kersen niet te lang opzij voordat je ze gaat serveren, omdat de kersen steviger/dikker worden als ze afkoelen.