Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
3-Ingredient Chocolate Pudding Truffles

No Bake Brownie Hapjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5
  • Cook Time: 5
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 10-12 hapjes, afhankelijk van de grootte 1x
  • Category: dessert, zoet, snack
  • Method: blender / keukenmachine
  • Cuisine: glutenvrij
  • Diet: Vegan

Description

Deze No Bake Brownie Hapjes zijn de perfecte snack of dessert. Ze zijn veganistisch, glutenvrij, notenvrij, olievrij, en gemaakt met slechts 3 simpele ingrediënten. Romig, kleverig, zoet en super makkelijk te maken.


Ingredients

Scale
  • 1 kop / 160 gr boekweitgrutten
  • 1,5 kopjes / 350 ml water
  • 190 gr / ongeveer 10 Medjool dadels
  • 1,5 eetlepel cacaopoeder
  • extra cacaopoeder voor het rollen (optioneel)
  • 1 theelepel vanille-extract (optioneel)

Instructions

  1. Spoel eerst de boekweitgrutten af in een fijne zeef onder de kraan.
  2. Breng in een middelgrote pan 1,5 kop water aan de kook. Zodra het water kookt, voeg je de afgespoelde boekweitgrutten toe en zet het vuur laag. Laat ongeveer 12-15 minuten sudderen, of tot de boekweit gaar is. Giet het overtollige water af en laat het afkoelen.
  3. Plaats de ontpitte Medjool dadels in een high-speed blender met stamper of keukenmachine en blend tot een kleverige pasta.
  4. Zodra de boekweit is afgekoeld, voeg je het toe aan de keukenmachine met de Medjool dadelpasta. Blend tot het mengsel goed gemengd is en een plakkerig massa vormt. Schraap de zijkanten af indien nodig en meng opnieuw.
  5. Voeg de cacaopoeder en vanille-extract (indien gebruikt) toe aan de blender/ keukenmachine en pulseer tot het goed gecombineerd is.
  6. Eenmaal gemengd kun je het mengsel het beste minstens 20 minuten in de koelkast zetten zodat het wat steviger kan worden.
  7. Vorm met een lepel of een koekjesschep kleine balletjes van het deeg. Je zou ongeveer 10-12 hapjes moeten kunnen maken.
  8. Rol de hapjes desgewenst in extra cacaopoeder om het oppervlak te bedekken, zodat ze er decadenter uitzien.
  9. Zodra alle hapjes zijn gevormd, plaats je ze in een luchtdicht bakje en plaats je ze minstens 1 uur in de koelkast zodat ze wat stijver kunnen worden.

Notes

  • In dit artikel lees je alles over hoe je boekweit perfect kookt.
  • Bewaar de hapjes in de koelkast om ze stevig te houden. Bewaar deze hapjes bij voorkeur niet op kamertemperatuur, want dan worden ze zacht en kleverig.
  • Bewaar deze hapjes afgedekt in de koelkast voor de beste versheid tot 5 dagen.
  • Als je geen krachtige blender of keukenmachine hebt, kun je de dadels voor gebruik ongeveer 20 minuten weken in warm water en kun je de boekweit iets langer koken.