Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Mango lassi in a tall glass with a straw on a plate with ice cubes and fresh mango in front of a pink tile backdrop

Mango Lassi

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 5
  • Cook Time: 5
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 2 1x
  • Category: smoothie, drankje
  • Method: blender of keukenmachine
  • Cuisine: Indiaas
  • Diet: Vegan

Description

Met slechts 5 ingrediënten is dit recept een heerlijk veganistische variatie op een klassieke mango lassi met mango, kokosyoghurt, limoensap, en een zoetstof.


Ingredients

Scale
  • 2 kopjes / 330 gram bevroren rijpe mango*
  • 1 kop / 240 ml plantaardige melk, zoals sojamelk, havermelk, amandelmelk of kokosmelk
  • 1/2 kop / 60 ml kokosyoghurt (puur, ongezoet) *
  • Sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel ahornsiroop

Optioneel:

  • ½ theelepel vanille-extract
  • ½ theelepel gemalen komijnzaad
  • blokjes verse mango om te serveren

Instructions

Als je verse mango gebruikt, snijd de mango dan in grove stukken.

Doe de verse of bevroren mango, de plantaardige melk, de kokosyoghurt, het limoensap en de zoetstof in een blender of keukenmachine.

Blend op hoge stand tot het glad en romig is. Stop met blenden zodra het glad is; als je te lang blendt, wordt de mango lassi warm, vooral wanneer je een krachtige blender gebruikt.

Pas de smaak en textuur aan indien nodig.

Als de textuur te dun en niet koud is, voeg dan meer yoghurt of bevroren mango/ijsblokjes toe.

Als de textuur te dik is, voeg dan meer plantaardige melk toe. Een mango lassi moet zoet zijn, dus voeg meer zoetstof toe als het niet zoet genoeg is.

Voor meer zuurte voeg je meer limoensap toe, en voor meer substantie (romigheid) voeg je meer yoghurt toe.

Serveer direct zoals het is of maak het af met meer mango en zoetstof.

Restjes zijn een dag houdbaar in de koelkast of weken in de vriezer. Je kunt dit recept ook invriezen als ijslolly of als ijsblokjes.



Notes

Mango vervanging
Je kunt andere vruchten zoals perziken of ananas gebruiken of toevoegen aan dit recept.

Vers of bevroren fruit
Als je vers fruit gebruikt, voeg dan 1 kopje ijsblokjes toe om een dikke en koude textuur te creëren. Als je bevroren fruit gebruikt, hoef je geen ijsblokjes te gebruiken, tenzij je je lassi superkoud wilt maken. Mango lassi is het lekkerst als het ijskoud is.

Kokosyoghurt
In plaats daarvan kun je sojayoghurt gebruiken of een andere yoghurt die je lekker vindt

Plantaardige melk
Een paar opties zijn sojamelk, amandelmelk, of kokosmelk (voor een extra exotische smaak).

Ontbijt mango lassi
Als je deze lassi meer vullend wilt maken of een ontbijt lassi wilt maken, voeg dan 1-2 eetlepels havermout en een banaan toe. Dit kan de mango lassi ook dikker maken als je verse in plaats van bevroren mango gebruikt.

Lees het bovenstaande artikel voor meer informatie over dit recept.