Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Sweet Potato Black Bean Salsa

Zwarte Bonen Salsa Met Zoete Aardappel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 from 1 review
  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 20 mins
  • Total Time: 30 mins
  • Yield: 2 grote porties 1x
  • Category: voorgerecht, lunch, dinner, bijgerecht
  • Cuisine: vegan, plantaardig, vegetarisch, gluten vrij, olie vrij, veganistisch

Description

Deze zwarte bonen salsa met zoete aardappel is heerlijk, makkelijk om te maken, vullend met een grote verscheidenheid aan texturen. Dit salsa recept is ook heerlijk tijdens de koudere maanden door de geroosterde zoete aardappelen en komijn.


Ingredients

Scale
  • {INGREDIËNTEN GEROOSTERDE ZOETE AARDAPPELEN}
  • 2 grote zoete aardappelen, in blokjes gesneden
  • snufje zout, naar smaak
  • een paar snufjes zwarte peper, naar smaak
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 1/2 theelepel (zoete) paprika poeder
  • {INGREDIËNTEN ZWARTE BONEN SALSA}
  • 240 gram gekookte zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • ¼ theelepel gerookte paprika
  • een snuf cayennepeper
  • 250 gram kleine kerstomaatjes, in tweeën gesneden
  • een handje vol verse koriander (of peterselie), fijngesneden
  • 1 kleine rode ui, in blokjes gesneden
  • sap van 1 limoen
  • zout naar smaak
  • {optionele garnering}
  • fijn gesneden koriander of peterselie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet opzij.
  2. Snijd de zoete aardappelen in blokjes. Je kunt de zoete aardappel ook met schil roosteren ​​als je dat wilt.
  3. Plaats de ingrediënten voor de geroosterde zoete aardappelen in een middelgrote kom en meng alles goed door elkaar.
  4. Voeg de in blokjes gesneden zoete aardappelen toe aan de kom en meng tot alle aardappel stukjes bedekt zijn.
  5. Leg de zoete aardappelen op de bakplaat en spreid uit tot een enkele laag.
  6. Bak in een 200 graden oven gedurende 20 minuten of totdat de zoete aardappelen zacht zijn. Hoe kleiner de stukjes zoete aardappel hoe sneller ze klaar zullen zijn.
  7. Bereid ondertussen de zwarte bonen salsa voor.
  8. In een kom meng alle ingrediënten voor de zwarte bonen salsa goed door elkaar. Pas eventueel de smaak aan (meer/minder zout/peper).
  9. Wanneer de zoete aardappelen klaar zijn, laat ze volledig afkoelen. Je kunt de zoete aardappelen ook de dag ervoor roosteren.
  10. Om te serveren voeg de geroosterde zoete aardappelen (met de kruiden zoals de geroosterde komijn) toe aan de zwarte bonen salsa.
  11. Garneer met extra koriander (of peterselie) en alle andere toevoegingen die je lekker vindt, zoals hete saus, bladgroenten of misschien wat quinoa / rijst / boekweit als dit als een lunch/hoofdgerecht geserveerd wordt.

Notes

De zwarte bonen salsa met zoete aardappel kan een dag of twee in de koelkast worden bewaard, maar het is het beste om dit gelijk te serveren.