Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Sweet Potato Boats on white plate with fork

Zoete Aardappel Ontbijt Bootjes

  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 2 mins
  • Cook Time: 20 mins
  • Total Time: 22 mins
  • Yield: 1 1x
  • Category: ontbijt, dessert, snack, plantaardig
  • Cuisine: vegan, vegetarisch, veganistisch, glutenvrij

Description

Wissel je ontbijtroutine af met deze zoete, zachte, voedzame, zoete aardappel bootjes. Ze zijn erg lekker en zo gemakkelijk en snel om te maken!


Ingredients

Scale
  • 1 middelgrote zoete aardappel
  • toppings:
  • 1 theelepel pindakaas (of amandelboter)
  • 1 banaan, in plakjes gesneden
  • stukjes walnoot (3 walnoten)
  • 1 theelepel ahornsiroop
  • 1 theelepel amandelvlokken
  • 1 theelepel vanille
  • 1 theelepel cacao nibs
  • optioneel: kaneel

Instructions

  1. Snijd de zoete aardappel in de lengte doormidden en plaats (de binnenkant omlaag) in een voorverwarmde oven op 220 °C gedurende ongeveer 20-25 minuten.
  2. Plaats de twee helften in een kom of op een bord.
  3. Maak met een vork of lepel een beetje ruimte in de zoete aardappel voor de banaan. Voeg de plakjes banaan in het midden toe. Voeg ook de toppings toe. Ik voegde stukjes walnoot toe, pindakaas, ahornsiroop, vanille, amandelvlokken en cacao nibs.
  4. Serveer warm.

Read previous post:
The Easiest Buckwheat Bread
Makkelijke Boekweitbrood (zonder gluten en gist)

Als het gaat om het maken van brood, of dat nu glutenvrij is of niet, moet ik eerlijk zeggen dat

Close