Print
Sweet Potato Coconut Soup

Sweet Potato Coconut Soup

  • Author: The Green Creator
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 45 mins
  • Total Time: 55 mins
  • Category: soep, starter, lunch, avondeten
  • Cuisine: vegan, glutenvrij, vegetarisch

Description

Een heerlijke romige zoete aardappel kokossoep met kokos, kerrie en veel kruiden en specerijen. Een intens smakelijke soep die je perfect vooruit kunt maken.


Scale

Ingredients

  • 2 (middelgrote) wortelen, in plakjes gesneden
  • 2 (middelgrote) zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • ongeveer 2,8 liter vegan bouillon (laag in zout)
  • 1 eetlepel verse gember, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels rode kerriepasta
  • 2 theelepels gedroogde kurkuma
  • 1 rode of groene paprika, in blokjes gesneden
  • 2 theelepels oregano of basilicum (vers of gedroogd)
  • sap van 1 limoen
  • 2 eetlepels amandelboter
  • 1 grote (of 2 kleine) uien, in dunne plakjes gesneden
  • 1 eetlepel (geroosterde) pijnboompitten, als garnering
  • 4 eetlepels kokos vlokken (voeg meer toe naar smaak), bewaar ook wat voor de garnering OF gebruik kokosmelk (uit blik) ongeveer 250 ml
  • 1 eetlepel sojasaus, tamari of coconut aminos
  • 1 eetlepel rijstazijn (of witte azijn)
  • 250 gram gekookte kikkererwten (of witte bonen), afgespoeld en uitgelekt
  • 1 bos verse platte peterselie, fijngehakt (bewaar wat voor de garnering)
  • optioneel: 1 eetlepel kokosolie, ik heb echter geen olie gebruikt in dit recept maar water
  • optioneel: zout, naar smaak

Instructions

  1. Verwarm een ​​grote pan op middelhoog vuur met 1 eetlepel kokosolie OF ongeveer één kopje water. Eenmaal warm, fruit de ui, de wortels en de paprika’s aan tot ze doorschijnend en wat zacher zijn. Dit zal ongeveer na 10 minuten zijn.
  2. Voeg de gember en knoflook toe. Laat een paar minuten koken. Meng nu de rode kerriepasta en kurkuma erdoor heen.
  3. Draai het vuur een beetje hoger en voeg de sojasaus, tamari of coconut aminos, zout, rijstazijn, limoensap, amandelboter, bouillon, zoete aardappel, peterselie, oregano of basilicum en kikkererwten toe. Breng aan de kook en laat de soep daarna sudderen. Laat de soep nu zonder deksel (!) 40 minuten sudderen zodat het water kan verdampen. Hoe langer je de soep laat sudderen, hoe meer smaak de soep zal hebben. De soep moet op zijn minst niet meer waterig zijn. Laat het langer sudderen als je een dikkere soep wilt. Of gebruik minder bouillon als je geen tijd hebt om de soep zo lang te laten sudderen. Als de soep klaar is, gebruik een staafmixer om de soep te pureren of breng de soep over naar een blender. Dit is optioneel, je kunt deze stap ook overslaan en de soep niet gepureerd serveren.
  4. Serveer de soep met platte peterselie, (geroosterde) pijnboompitten en nog wat kokosvlokken.

Lees vorig bericht:
Golden Oats
Gouden Havermoutpap

Misschien heb je de eerste paar seconden (of minuten) geen idee wat je op deze foto ziet en dat begrijp...

Sluiten